Na výstave IFA boli predstavené notebooky ZenBook, ZenBook Pro a ZenBook Flip.

ASUS oznámil v Berlíne nové prírastky do rodiny notebookov ZenBook. Novinky prinášajú najnovšie procesory 8. generácie Intel Core a bezrámikový displej. Vďaka tomu dokázal výrobca zmenšiť rozmery zariadení, takže tvrdí, že má najkompaktnejšie notebooky na svete. Vylepšenia tiež zahŕňajú špeciálny pánt, ktorý nakloní klávesnicu do optimálneho uhlu na písanie a multifunkčné touchpady. Tým sa podrobne venujeme v samostatnom článku.

ZenBook 13, 14 a 15 majú bezrámikový displej s ultratenkými rámikmi po štyroch stranách. Pomer obrazovky k telu dosahuje až 95%. Všetky notebooky budú dostupné s procesormi až do Intel Core i7 s gigabitovou Wi-Fi a s grafickou kartou až do GeForce GTX 1050. V prípade 13 a 14-palcového modelu je k dispozícii aj tzv. NumberPad, teda touchpad so zabudovanou numerickou klávesnicou.

ASUS ZenBook 14 má pomer obrazovky k telu na úrovni 92%

Najkompaktnejší konvertibilný notebook na svete

ASUS tvrdí, že má aj najkompaktnejšie konvertibilné notebooky na svete. Nové ZenBooky Flip 13 a 15 sú o 10% menšie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Je to dané už spomínaným bezrámikovým displejom, výrobca uvádza 90% pomer obrazovky k telu. Aj v tomto prípade je k dispozícii pánt, ktorý nakloní klávesnicu. ZenBook Flip 13 ponúka aj touchpad NumberPad.

Oba ZenBooky Flip majú procesory až do Intel Core i7, ZenBook Flip 15 bude k dispozícii aj s grafickou kartou NVIDIA GTX 1050.

ASUS ZenBook Flip 13

ZenBook Pro so ScreenPadom

ASUS takisto predstavil 14-palcový ZenBook Pro. Ide o kompaktnejší model 15,6-palcovej verzie, ktorá bola oznámená na výstave Computex. ZenBook Pro je určený pre náročných používateľov, má hliníkové odolné šasi a procesory Intel Core i7 8. generácie s grafickou kartou GeForce GTX 1050.

Hlavnú pozornosť však púta multifunkčný touchpad ScreenPad. Ten funguje ako druhá obrazovka počítača alebo umožňuje využívať rôzne funkcie pomocou widgetov. Podrobne sa tejto funkcii venujeme v samostatnom článku.

ASUS ZenBook Pro 14 s touchpadom ScreenPad

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

ASUS premenil touchpad v notebookoch na multifunkčné zariadenie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté