Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Výstava vyzdvihuje inovatívny high-tech keramický materiál Ceraluminum, revolučný a jedinečný materiál s dlhou životnosťou, a rozpráva príbeh notebookov ASUS Zenbook
  • ASUS sa spojil s celosvetovo vplyvným časopisom o dizajne Dezeen a pripravil prvú veľkú výstavu značky 

ASUS oznámil svetové turné s názvom Design You Can Feel. Výstava je zameraná na prieskum významnosti, remeselného spracovania a umelej inteligencie a kladie dôraz na inovatívnu high-tech keramiku Ceraluminum™. Tento revolučný materiál, ktorého ľahkosť a odolnosť možno využiť na vytváranie dizajnov s jedinečnou a dlhotrvajúcou príťažlivosťou, stelesňuje filozofiu dizajnu série ASUS Zenbook. Návštevníci výstavy Design You Can Feel budú môcť zažiť na vlastnej koži ľahkosť, trvácnosť a prírodou inšpirovanú jedinečnosť tohto materiálu a samotnú podstatu série Zenbook.

V rámci turné ASUS Zenbook boli vybrané štúdiá produktového a priemyselného dizajnu z celého sveta, ktoré dostali za úlohu preskúmať spôsoby, akými možno kombinovať formu, farbu a textúru na vytvorenie predmetov alebo momentov, ktoré prebúdzajú zmysly. Priblížením prírody prostredníctvom viscerálnych dizajnových kúskov prináša ASUS návštevníkom túžbu priblížiť sa k nim, vziať ich do rúk a zažiť, aké sú.

ASUS sa spojil s celosvetovo vplyvným časopisom o dizajne Dezeen a pripravil prvú veľkú výstavu tejto značky. Výstava vyzdvihuje prirodzenú krásu materiálu Ceraluminum. Skutočné pieskové duny vytvarované v celom priestore vytvoria pohlcujúce prostredie a zároveň vymedzia cesty na spoznávanie estetiky prírodného sveta a nových technológií.

Súčasťou výstavy bude interaktívna zóna, v ktorej si budú môcť návštevníci vyskúšať najnovší rad ASUS Zenbook a vyskúšať inovatívne nástroje umelej inteligencie. Výstavu bude sprevádzať aj panelová diskusia, na ktorej sa zúčastnia vplyvní dizajnéri.

High-tech keramika: Ceraluminum

Vstúpte do sveta Ceraluminum, high-tech keramiky, ktorá je cenená v leteckom a luxusnom hodinárskom priemysle. Ide o prvú inováciu v tomto odvetví, do ktorej ASUS investoval štyri roky, aby vyladil presné farby, textúru a tvrdosť. Počas celého procesu sa nepridáva žiaden pigment. Výrazné farby a pórovitosť sú presne riadené elektrickým prúdom, napätím a minerálnym zložením. Výsledkom je bezkonkurenčná odolnosť proti poškriabaniu a dlhá životnosť s jedinečným vzhľadom. Ten vzdáva hold svetu prírody, ktorý inšpiroval jeho vznik.

Ceraluminum takisto predstavuje udržateľnejší materiál, ktorý je menej nebezpečný pre životné prostredie, pretože nahrádza kyseliny tradične používané na anodizáciu hliníka novou metódou s vyšším napätím, pri ktorej sa používa čistá voda. Tento proces eliminuje organické zlúčeniny, prchavé organické zlúčeniny (VOC) a ťažké kovy z odpadových vôd, čím vzniká 100 % recyklovateľný materiál.

Ďalšie informácie sa dozviete vo videu https://www.youtube.com/watch?v=ld4J71VI_VI  

Design You Can Feel na výstave London Design Festival 2024

Okrem výstavy diel od dizajnérskych štúdií Future Facility a Niceworkshop, ktoré využívajú materiál Ceraluminum, bude na výstave prezentovaná aj zmes nábytku, osvetlenia a inštalácií zameraných na budúcnosť od dizajnérov, ako je Fernando Laposse, Giles Miller Studio, Natural Material Studio a Studio Furthermore. Cieľom je priblížiť prírodu prostredníctvom viscerálnych dizajnérskych diel, aby návštevníci dostali chuť prísť bližšie, vziať ich do rúk a zažiť, aké sú.

Výstavu v Londýne bude sprevádzať aj panelová diskusia, na ktorej sa zúčastnia Mitch Yang, šéf dizajnu spoločnosti ASUS, a dizajnéri spoločnosti Future Facility Kim Colin, Sam Hecht a Leo Leitner.

Future Facility

Future Facility je londýnske dizajnérske a výskumné štúdio, ktoré vedú významní dizajnéri Kim Colin, Sam Hecht a Leo Leitner. Spolupracovali so spoločnosťou ASUS na vytvorení konceptu interaktívneho zariadenia založeného na koncepcii „pokojnej technológie“, ktorá využíva umelú inteligenciu na zmenu emocionálnej rovnováhy technológie. Ich dielo, SUSA, je navrhnuté ako rozhranie medzi digitálnym a fyzickým svetom s cieľom poskytovať reflexnejší zážitok. Umiestnené je v jedinečnom a na dotyk príjemnom Ceraluminum tele.

Niceworkshop

Niceworkshop je dizajnérske štúdio so sídlom v Soule, ktoré založil Hyunseog Oh v roku 2021. Štúdio vytvorilo nábytok z hliníkového debnenia, ktoré sa používa na vylievanie betónu na veľkoplošných stavbách. Štúdio skúmalo spôsoby, ako dať materiálu novú formu a význam, predĺžiť životnosť debnenia a vytvoriť zberateľské predmety s trvalou hodnotou. Dielo využíva staré debnenie mrakodrapov a inovatívnu high-tech keramiku Ceraluminum, ktorú vyvinula svetová technologická značka ASUS.

Fernando Laposse

Fernando Laposse je mexický dizajnér, ktorý sa zameriava na premenu skromných materiálov na rafinované dizajnérske kúsky, propaguje ich regeneračné možnosti, rieši environmentálne otázky a skúma stav našich poľnohospodárskych systémov. Pracuje s uzlíkovým sisalom, vláknom pochádzajúcim z listov agáve, ktoré po umytí a vysušení mení na „vegánske konské vlasy“.

Giles Miller Studio

Giles Miller dokáže jedinečným spôsobom využiť materiály a svetlo a tým priniesť zmyslové, akustické a emocionálne výhody, ktoré pozitívne ovplyvňujú pohodu diváka. Spojením technológie s ručnou výrobou vzniká umenie starostlivo usporiadaných komponentov, ktoré vytvára bohatosť, hmatateľnosť, hĺbku a pôvab.

Natural Material Studio

Štúdio Natural Material Studio založila Bonnie Hvillum v roku 2019. Vytvára návrhy a priestorové inštalácie na mieru s použitím biomateriálov vyvinutých vlastnými silami. S cirkulárnym a udržateľným prístupom skúma, navrhuje a vyrába materiály na báze prírodných a odpadových zložiek. Štúdio nedávno začalo pracovať na sérii návrhov využívajúcich biotextílie a biopenu a stojí na čele experimentovania s biomateriálmi.

Studio Furthermore

Studio Further je kolektív dizajnérov z Londýna. V roku 2015 ho založili Marina Dragomirova a Iain Howlett. Štúdio vyrába rôzne jednorazové objekty z materiálov, ktoré často napodobňujú iné a sú navrhnuté tak, aby vydržali, čím reagujú na súčasné obavy z nedostatku materiálov. Každý z kovových objektov Moon Rock má jedinečný vzor otvorov, ktorý je neopakovateľný, vďaka čomu je každý kus jedinečný, podobne ako materiál ASUS Ceraluminum.

Lokalita výstavy Design You Can Feel

Londýn Protein Studios, 31 New Inn Yard, Shoreditch, London EC2A 3EY Od 17. do 22. septembra 2024, od 10.00 do 17.00 hod.

Dezeen x ASUS: Design You Can Feel | Dezeen

22. ročník výstavy London Design Festival sa koná od 14. do 22. septembra 2024.  https://londondesignfestival.com/

Značky: