Vyznať sa v telefónoch od ASUSu je výzva.

ASUS výrazne posilňuje svoj produktový rad smartfónov. Druhá generácia, ZenFone 2, je dnes dostupná na trhu v 5,5-palcovom a 5-palcovom prevedení. Výrobca okrem toho uviedol ZenFone Selfie, ktorý sme už testovali (dobrá voľba pre selfie maniakov) a ZenFone 2 Laser. Posledný menovaný model je v podstate ZenFone 2 s laserovým zaostrovaním fotoaparátu. Zariadenie vďaka tomu dokáže automaticky zaostriť už za 0,3 sekundy.

ZenFone 2 Laser je dostupný v 5 a 5,5-palcovej verzii. U nás aktuálne kúpite iba 5-palcový model. ASUS však predstavil aj 6-palcové prevedenie, ktoré je zatiaľ dostupné iba pre Indiu. Obsahuje Full HD displej, procesor Qualcomm Snapdragon 616, 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Fotoaparát je totožný, avšak 6-palcová verzia ponúka lepšiu hardvérovú výbavu ako modely s menšou uhlopriečkou. Cena novinky je v prepočte cca 250 EUR. Dostupnosť a cena pre náš trh nie je známa.

Ako sme v úvode spomínali, vyznať sa v telefónoch od ASUSu je výzva. Výrobca totiž označuje rovnakým názvom viacero modelov s rôznymi parametrami. Špecifikovať konkrétny telefón tak viete iba pomocou modelového označenia. Aktuálnu ponuku pre náš trh nájdete na oficiálnych stránkach výrobcu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit