Nie je to prvý krát, čo počujeme o klávesnici Claymore, ale Asus dáva na známosť, že onedlho ju aj uvedie na trh. 

Claymore je nová mechanická klávesnica od Asusu spadajúca pod branding ROG. Jej dizajn ladí s estetikou ostatných členov ROG rodiny a je už len na vás, či vás zaujme. Pre nás je trochu príliš prekombinovaný a skôr by sme ocenili niečo konzervatívnejšie, ale zase ani nie sme cieľová skupina.

Takže ešte raz. Claymore je mechanická herná klávesnica, dostupná s Cherry MX RGB Red, Brown, Blue alebo Black spínačmi. RGB podsvietenie je napojené na Asus Aura Sync softvér, vďaka ktorému si môžete zladiť svetelné efekty naprieč všetkými kompatibilnými zariadeniami (vrátane Asus základných dosiek). Softvér má pár zaujímavých funkcií, napríklad si môžete nastaviť profil, pri ktorom sa farba zmení po dosiahnutí istej teploty na CPU. Za predpokladu že to všetko bude fungovať tak, ako to firma prezentuje, je to možno najprepracovanejší systém podsvietenia na trhu.

claymore-detail_nowat

Klávesnica má oddeliteľný numerický blok a bude sa predávať aj vo verzii Claymore Core, teda bez numerického bloku. Keby ste si to neskôr rozmysleli, firma bude numerický blok predávať aj samostatne. Zaujímavé je vyriešenie káblov, klávesnica sa k počítaču pripája odpojiteľným USB káblom s mikro USB konektorom, takže prípadné preseknutia viete lacno a rýchlo vyriešiť prakticky kdekoľvek. Nechýba ani možnosť ťahania kábla kanálikmi na spodnej strane klávesnice.

claymore-back_nowat

Nebola by to pokročilá herná klávesnica, keby na nej chýbali extra tlačidlá so špeciálnymi funkciami. V tomto prípade fungujú správne len v spolupráci s kompatibilnými základnými doskami, ale umožňujú bootovanie systému priamo do BIOSu, vyčistenie CMOS pamäte či rýchle pretaktovanie a upravovanie otáčok chladenia.

Vďaka hliníkovému telu váži Claymore skoro celý kilogram, ale aspoň viete, že držíte v rukách poriadny kus hardvéru. Asus neprezradil, kedy presne príde ich klávesnica na trh a koľko bude stáť.

Zdroj: Tom’s Hardware