Spoločnosť Qualcomm iba včera predstavila svoj vylepšený čipset Snapdragon 855+.

ASUS by mal čoskoro nadviazať na svoj prvý herný smartfón ROG Phone a v najbližších týždňoch tak predstaviť aj nástupcu tohto prvého skutočne herného smartfónu, ktorý sme testovali aj u nás v redakcii.

Keďže ASUS počkal do predstavenia vylepšeného vlajkového čipsetu od Qualcommu, bude môcť pre svoj herný smartfón použiť to najlepšie, čo bude v druhej polovici roka 2019 dostupné a dodá tak ROG Phonu 2 nekompromisný výkon.

Pôvodný ROG Phone je jeden z najlepších herných telefónov na trhu a čoskoro sa dočká svojho pokračovania. Už dnes vieme, že dostane do svojej výbavy nový Snapdragon 855+. Asus ROG Phone 2 bude vychádzať z nekompromisného hardvéru a základu, ktorý vytvorila už prvá generácia ROG smartfónu, ktorý dostal do svojej výbavy aj 90Hz Amoled displej. Druhá generácia by mala priniesť aj v tomto smere vylepšenie a Amoled displej ROG Phonu 2 by už mal disponovať 120Hz obnovovacou frekvenciou.

ASUS ROG Phone s doplnkovým chladičom

Po aktivovaní funkcie Air Triggers sa dali využívať aj bočné dotykové tlačidlá, ktoré boli pripravené na používanie pri hociktorej hre. Výhodami nového Snapdragon 855+ oproti bežnému čipu Snapdragon 855 je hlavne 15 % zvýšenie grafického výkonu a nárast frekvencie procesora z 2,84 GHz na 2,96 GHz.

Zvýšenie grafického výkonu je pre ROG Phone 2 pravdepodobne kľúčovým zlepšením, pretože umožní plynulejšie hranie aj tých najnáročnejších herných titulov. Očakávame, že čoskoro sa dozvieme viac aj o chladení procesora, pretože frekvencie sú už naozaj vysoké a je potrebné zachovať bezproblémovú prevádzku aj počas dlhého hrania. 

Presný dátum predstavenia stále nepoznáme. ASUS ale informoval, že o smartfóne prinesie čoskoro ešte viac informácií.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Asus ROG Phone 2 bude výsledkom spolupráce dvoch gigantov herného priemyslu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.