Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vynovený firemný notebook ponúka najnovšie procesory Intel Core Ultra s umelou inteligenciou a diskrétnu grafickú kartu

  • Spolupráca a produktivita na báze umelej inteligencie: Navrhnutý pre moderných firemných profesionálov s procesorom Intel® Core Ultra a architektúrou Intel AI
  • Podnikové zabezpečenie a spravovateľnosť: Pohodlné a robustné viacfaktorové overovanie a intuitívne riešenia na správu IT od spoločnosti ASUS
  • Navrhnutý na mobilný multitasking: Ultraľahké kovové šasi s hmotnosťou 1,29 kg a vojenskou odolnosťou, dlhá výdrž batérie, WiFi 7, 4G a najnovšie porty

ASUS začal predaj 14- a 16-palcového notebooku ExpertBook B5 (B5404 a B5604). Ide o ultraľahké zariadenie, ktoré je pripravené na umelú inteligenciu a kombinuje najnovšie procesory až do Intel® Core Ultra s diskrétnou grafickou kartou NVIDIA®[i] na dosiahnutie novej úrovne produktivity. Vo výbave má aj vyšší displej s pomerom strán 16 : 10 a voliteľným dotykovým ovládaním.

ExpertBook B5 zabezpečuje, aby bolo každodenné podnikanie inteligentnejšie, rýchlejšie a plynulejšie. Využíva na to funkcie umelej inteligencie, ako je inteligentná kamera, potláčanie šumu a bezproblémové pripojenie do WiFi 7[ii] a 4G LTE sietí. Bezpečnosť je prvoradá, s biometrickým prihlasovaním, SSD úložiskom s podporou RAID 0/1[iii] a voliteľnou čítačkou čipových kariet pre zabezpečenie na podnikovej úrovni. Jednoducho, ExpertBook B5 je odborne navrhnutý na efektívnu a príjemnú prácu – čo z neho robí dokonalého spoločníka na cestách pre mobilných profesionálov, ktorí sebavedomo pracujú na viacerých úlohách súčasne.

Spolupráca a produktivita na báze umelej inteligencie

ExpertBook B5 bol vždy navrhnutý pre profesionálov v oblasti podnikania, aby zabezpečil maximálnu produktivitu v modernej kancelárii – a nový model stavia na týchto základoch. Poháňajú ho najnovšie procesory Intel Core Ultra a dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2050, takže poskytuje vysoký výkon na prácu so softvérom, ktorý je náročný na výpočtové zdroje a prácu s vizuálmi.

ExpertBook B5 prináša bezproblémové používanie umelej inteligencie s najlepšou kompatibilitou. Využíva výkonnú architektúru a ekosystém umelej inteligencie spoločnosti Intel a špičkové zabezpečenie. Výsledkom je, že firemní používatelia môžu pracovať komplexnejšie, zvyšovať produktivitu a využívať bezproblémový multitasking a plynulejšiu spoluprácu.

Nový notebook obsahuje integrovanú kameru s umelou inteligenciou a funkciou potlačenia hluku, ktorá zlepšuje celkový používateľský zážitok a zabezpečuje neprerušované videohovory a optimalizovanú kvalitu audia aj vizuálov. Technológia sledovania pohybu automaticky udržiava tvár používateľa v strede obrazu a upravuje zaostrenie, čím sa eliminuje nepríjemné nastavovanie kamery uprostred hovoru. Automaticky sa zvyšuje aj kvalita obrazu a jas. Technológia obojsmerného potlačenia šumu pomocou umelej inteligencie využíva sofistikované techniky strojového učenia na filtrovanie zvuku na oboch stranách konverzácie – takže virtuálne rozhovory pôsobia rovnako prirodzene, ako keby ste boli v tej istej miestnosti.

Nový ExpertBook B5 je tiež vybavený voliteľným dotykovým displejom s tenkými rámikmi a pomerom strán 16 : 10. Kompatibilita s perom ASUS Pen a ďalšími stylusmi typu MPP 2.0 poskytuje viac priestoru na prácu a jednoduchý spôsob vytvárania, anotovania dokumentov a zapisovania nápadov.

Podnikové zabezpečenie a spravovateľnosť

ExpertBook B5 je navrhnutý pre firmy a je vybavený viacerými vlastnosťami a technológiami na maximalizáciu zabezpečenia, uľahčenie správy IT a bezproblémovú prácu na diaľku.

Viacero možností prihlasovania, ako je integrovaný snímač odtlačkov prstov, voliteľná infračervená kamera na prihlasovanie tvárou a voliteľná čítačka čipových kariet, umožňuje pohodlné a robustné viacfaktorové overovanie a zároveň umožňuje, aby organizácie – najmä malé a stredné podniky (SMB) – mohli využívať zvýšené zabezpečenie bez obáv z narušenia dát. ExpertBook B5 sa tiež ľahko spravuje a upgraduje vďaka dvom SO-DIMM slotom a podpore až 64 GB DDR5 RAM.

Firmy, ktoré sa rozhodnú pre ExpertBook B5, majú k dispozícii rozsiahlu ponuku riešení pre správu od spoločnosti ASUS. Medzi ne patrí ASUS Endpoint Management Service (AEMS) pre aktualizácie ovládačov, centralizovanú správu a služby správy a zabezpečenia. Služba ASUS Pre-Deployment Service (APDS) zjednodušuje proces nasadenia – od registrácie zariadenia a vytvorenia obrazu až po predbežnú konfiguráciu a nasadenie –, aby IT pracovníkom uľahčila a urýchlila prácu a umožnila im sústrediť sa na ich hlavné činnosti.[iv]

Tento komplexný prístup zaručuje používateľom zvýšené zabezpečenie a jednoduchú výmenu komponentov, vďaka čomu je ExpertBook B5 ideálnou voľbou pre každodennú produktivitu a bezpečnú prácu v kancelárii aj na cestách.

Navrhnutý na mobilný multitasking

ExpertBook B5 je stelesnením mobility vďaka ultraľahkému celokovovému šasi, ktoré má hmotnosť iba 1,29 kg[v] a hrúbku len 1,89 cm, takže je vhodný na cesty kamkoľvek, kde je potrebné pracovať. Konštrukcia notebooku je vyrobená s dôrazom na udržateľnosť a odolnosť na úrovni vojenských štandardov MIL-STD 810H. Prechádza tiež dôkladným interným testovaním spoločnosti ASUS – vrátane testov tlaku, nárazov a pádov –, aby sa zabezpečila vynikajúca odolnosť a spoľahlivosť.[vi]

Nový notebook má batériu s vysokou kapacitou, ktorá zabezpečí produktivitu počas celého pracovného dňa. Takisto podporuje rýchle nabíjanie a WiFi 7 pre ultrarýchle bezdrôtové pripojenie, väčší dosah, vysokú spoľahlivosť aj v preplnených oblastiach a širšie spektrum pre rýchlejšiu priepustnosť a menšie rušenie. K dispozícii je voliteľná podpora pre 4G LTE konektivitu, ktorá umožňuje pripojenie odkiaľkoľvek a bezproblémové pripojenie medzi pracoviskami.

ExpertBook B5 je vybavený aj najnovšími možnosťami portového pripojenia vrátane dvoch Thunderbolt 4 USB-C portov, HDMI® 2.1 portu a voliteľnej čítačky čipových kariet. K dispozícii je tiež fyzický slot na nano SIM kartu a podpora pre eSIM.

CENA & DOSTUPNOSŤ

ASUS ExpertBook B5 je v predaji na Slovensku za cenu od 1 099 eur.


[i] Procesory Intel Core Ultra a dedikovaná grafická karta NVIDIA sú k dispozícii len vo vybraných modeloch. Dostupnosť sa líši podľa krajiny a regiónu.

[ii] Sieťová karta s podporou WiFi 7 je k dispozícii len vo vybraných modeloch.

[iii] To isté zariadenie ponúka rôzne úrovne dostupného úložiska v závislosti od zvolenej úrovne RAID. Ak sa používa RAID 0, systém kombinuje kapacitu všetkých diskov SSD s cieľom zvýšiť rýchlosť prenosu údajov. Dostupné úložisko sa bude rovnať kombinovanej fyzickej kapacite všetkých diskov SSD v zariadení. Ak je zariadenie nakonfigurované s RAID 1, uložia sa súčasne dve kópie údajov s cieľom ochrániť vaše údaje v prípade zlyhania jedného SSD úložiska. V dôsledku toho bude dostupná kapacita úložiska polovičná oproti kombinovanej fyzickej kapacite úložiska, pretože polovica úložiska sa používa na záložné kópie. Napríklad zariadenie s dvoma SSD úložiskami s kapacitou 1 TB v konfigurácii RAID 0 bude mať k dispozícii 2 TB úložnej kapacity, ale v konfigurácii RAID 1 bude dostupná úložná kapacita s veľkosťou 1 TB.

[iv] ASUS Endpoint Management Service (AEMS) a ASUS Pre-Deployment Service (APDS) sú voliteľné a ich dostupnosť sa líši v závislosti od krajiny. Podrobnosti si overte u miestneho predajcu ASUS.

[v] Hmotnosť 1,29 kg je v prípade 50 Wh batérie a nedotykového displeja. Hmotnosť a hrúbka sa môžu líšiť v závislosti od konfigurácie.

[vi] Testovanie zahŕňa požiadavky vojenských noriem aj testov kvality spoločnosti ASUS a líši sa v závislosti od zariadenia. Testovanie MIL-STD-810H sa vykonáva len na vybraných produktoch ASUS. Upozorňujeme, že testovanie MIL-STD-810H pomáha zabezpečiť kvalitu produktov ASUS, ale neznamená konkrétnu vhodnosť na vojenské použitie. Test sa vykonáva v laboratórnych podmienkach. Akékoľvek poškodenie spôsobené pokusmi o zopakovanie týchto testovacích podmienok by sa považovalo za náhodné a nevzťahovala by sa naň štandardná záruka spoločnosti ASUS. Dodatočné krytie je k dispozícii v rámci služby ASUS Premium Care.

Značky: