Notebooky ZenBook Pro 15 a ZenBook Pro 14 boli predstavené na veľtrhu Computex 2018.

ASUS predstavil na veľtrhu Computex 2018 nový rad notebookov ZenBook Pro. Ide o zariadenia pre profesionálov, ktoré v porovnaní s bežnými notebookmi zaujmú najmä dotykovým displejom ScreenPad, ktorý sa nachádza na mieste, kde je štandardne umiestnený touchpad.

ScreenPad funguje aj ako touchpad, zároveň však prináša úplne nový spôsob ovládania notebooku. ScreenPad aktuálne podporujú vybrané Windows aplikácie a dedikované programy – tzv. ScreenPad aplikácie. ScreenPad ponúka adaptívne funkcie a kontextové nástroje pre lepšiu produktivitu a je plne prispôsobiteľný. Medzi aktuálne podporované aplikácie patrí Microsoft Word, Excel, PowerPoint a YouTube. Podpora ďalších aplikácií je vo vývoji, uvidíme, koľko ich bude počas uvedenia notebook na trh.

ZenBook Pro 15 je vybavený procesormi 8. generácie Intel Core až do i9, grafickou kartou GeForce GTX 1050Ti GPU, 1TB PCIe x4 SSD úložiskom, gigabitovou Wi-Fi a portami Thunderbolt 3. ZenBook Pro 14 ponúka bezkonkurenčný výkon vďaka procesorom Intel Core 8. generácie, grafickej karte GeForce GTX 1050 Max-Q, 1TB PCIe x4 SSD úložisku a pamäti Intel Optane.

Dostupnosť a cena noviniek neboli zatiaľ oznámené.

ASUS ZenBook Pro 14 s displejom ScreenPad namiesto touchpadu

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

ASUS VivoWatch BP sú hodinky, ktoré vám zmerajú krvný tlak a EKG. Dizajnom nepotešia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit