Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Cestujúci nastupujúci na autobus v Bratislave majú od dnes k dispozícii čakáreň na Autobusovej stanici Nivy o hodinu dlhšie.

Správca Autobusovej stanice Nivy v Bratislave, spoločnosť Slovak Lines, zvyšuje komfort cestujúcich. Otváracie hodiny interiéru stanice na Bottovej ul., vrátane čakárne či bezplatných toaliet, sa predĺžili do polnoci. Zmena platí od 7. januára 2019, a to každý deň v týždni.

Výrazná väčšina autobusových spojov odchádza z autobusovej stanice Nivy do 23. hodiny. Napriek tomu sa Slovak Lines rozhodol predĺžiť otváracie hodiny do polnoci, aby vyhovel cestujúcim čakajúcim na nočné regionálne spoje. Záujem cestujúcich o využívanie autobusovej stanice počas predĺženej hodiny bude priebežne sledovaný kvôli vyhodnoteniu efektívnosti predĺženej prevádzky. Nástupištia autobusovej stanice budú prístupné nepretržite 24 hodín denne, teda rovnako ako doposiaľ.

Obľúbená u Bratislavčanov

Hlavná autobusová stanica v Bratislave sa nachádza v lokalite na Bottovej ulici od 1. októbra 2017. Ide o nový priestor, ktorý priniesol potrebnú kvalitu a plne nahradil služby starej stanice. Autobusovým cestujúcim sú k dispozícii bezplatné toalety, zariadenia na vyhľadávanie spojov, bezplatná Wi-Fi či skrinky na úschovu batožín.

 „Cestujúci pozitívne prijali novú, takzvanú náhradnú stanicu už na začiatku. Rovnaké pochvalné reakcie dostávame doposiaľ. Veríme, že predĺžením otváracích hodín najmä v zimných mesiacoch ešte viac prispejeme k ich komfortu a pohodliu,“ uviedol generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Vo vestibule autobusovej stanice Nivy sú denne od 06:30 do 18:30 hod. k dispozícii pokladne č. 1, 2, 3, ktoré slúžia na nákup cestovných lístkov na diaľkové a medzinárodné linky. Pokladne zároveň slúžia ako informácie. Nákup tzv. električeniek a všetko čo súvisí s integrovanou dopravou vybavíte v pokladniach č. 5 a 6, označených ako Dopravné karty a PCL na IDS BK.  Tieto pokladne sú otvorené od pondelka do piatku od 06:30 do 18:30 hod. a počas soboty a nedele od 06:30 do 18:00 hod.

Náhradná autobusová stanica Nivy má slúžiť cestujúcim do konca roka 2020, kedy spoločnosť HB Reavis pripravuje otvorenie novej autobusovej stanice na mieste pôvodnej stanice Mlynské nivy. Nová budova bude prepojená s nadregionálnym nákupným centrom či modernou tržnicou.

Značky: