Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Autorizované predajne českej značky ŠKODA sú od dnešného dňa pre verejnosť zatvorené. Pre klientov je k dispozícii online konfiurátor. ŠKODA AUTO Slovensko, v spolupráci s autorizovanými partnermi, bude postupne klientom prinášať náhradné riešenia

Počnúc dnešným dňom sa zatvárajú všetky predajne autorizovaných partnerov značky ŠKODA,  a to predbežne do 30. marca 2020, prípadne podľa ďalšieho vývoja situácie. Slovenské zastúpenie značky, v spolupráci s autorizovanými predajcami tak reaguje na vyhlásenie krízového štábu SR o vyhlásení núdzového stavu na území Slovenska.

Autorizované predajne a servisy značky ŠKODA, v súlade s vyhlásením mimoriadnej situácie na území Slovenskej republiky a pandémie ochorenia COVlD -19 a vydaným opatrením Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, sú zatvorené od dnešného dňa až do 30. marca 2020, prípadne podľa ďalšieho vývoja situácie.

ŠKODA Auto Slovensko už priebežne robila preventívne opatrenia, aby ochránila nielen zdravie svojich zamestnancov, ale aj klientov. „Plne rešpektujeme vyhlásenie mimoriadnej situácie na Slovensku a v spolupráci s našimi autorizovanými prevádzkami sme sa rozhodli ich dočasne uzavrieť. Verím, že naše rozhodnutie zákazníci pochopia a budú rešpektovať. Prioritou nás všetkých je v prvom rade ochrana zdravia zamestnancov aj klientov,“ vysvetľuje Ing. Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko a dodáva: „Všetci zamestnanci aj partneri značky ŠKODA na Slovensku sa budú snažiť  našim klientom pomôcť nájsť tie najvhodnejšie riešenia. Či už pôjde o náhradné termíny pravidelných servisných prehliadok, testovacích jázd, či o služby spojené s predajom nových vozidiel. O opätovnom otvorení budeme verejnosť informovať hneď, ako to bude možné. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Verím, že túto náročnú situácie spoločne zvládneme.“

V prípade záujmu o nové auto využite online konfigurátor

Autorizovaní predajcovia značky ŠKODA budú mať zatvorené showroomy a servisné strediská minimálne do 30. marca 2020. Ak však v tomto čase zákazníci plánujú kúpu nového auta, namiesto návštevy predajne je možné využiť moderný 3D konfigurátor na www.skoda-auto.sk, v rámci ktorého je možné vyskladať si auto svojich snov aj z pohodlia domova. So špecifikáciou podľa predstáv sa potom môžu obrátiť na niektorého z predajcov telefonicky alebo e-mailom.