Výskum spoločnosti AVG odhaľuje desať obľúbených aplikácií pre smartfóny s najväčšou spotrebou batérie, mobilných dát a miesta v úložisku.

Asi nikoho neprekvapí, že najviac nenásytnou aplikáciou zariadení so systémom Android je Facebook. Spotrebováva všetko – batériu, dáta aj miesto v úložisku. Kto ju má v telefóne alebo tablete nainštalovanú, ten bude s týmto tvrdením pravdepodobne súhlasiť. Z ďalších aplikácií spomeňme Spotify Music. Tá je takisto na prvom mieste, avšak v kategórii aplikácií, ktoré sú spúšťané používateľom.

AVG vo svojej správe informuje aj o náraste používania chatovacích aplikácií a aplikácií, ktoré vám zorganizujú rande, ako sú POF Free Dating, WeChat a ooVoo Video Call. Prekvapením je hojné zastúpenie aplikácií, ktoré informujú o predpovedi počasia. V zozname TOP 10 nenásytných aplikácií sa objavili až štyri utility z tejto kategórie, napr. Yahoo Weather a Weather Channel. Aplikácia Weather & Clock Widget Android sa objavila aj v tabuľke aplikácií, ktoré najviac spotrebovávajú batériu.

Za zmienku stojí aj zistenie, že používatelia v poslednej dobe trávia veľa času hraním kasínových hier. Chatovacie aplikácie patria obecne k najnáročnejším aplikáciam, ktoré sú pre Android dostupné. Pozrite si TOP 10 zoznamy najnáročnejších aplikácií, podľa jednotlivých kategórií:

Celkovo najnáročnejšie aplikácie

Najväčší žrúti batérie

Najväčší žrúti úložiska

Najväčší žrúti mobilných dát

Sumár

Zdroj: AVG

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit