Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Axis Communications a Canon Inc. oznámili, že uzavreli dohodu, podľa ktorej dôjde k zmene aktivít v oblastiach predaja a marketingu na hlavných regionálnych trhoch na celom svete.

Axis prevezme zodpovednosť za marketing a predaj celého portfólia sieťových video produktov spoločnosti Canon, a to v Európe, na Strednom východe a v Afrike (EMEA) a v Severnej Amerike. Zmena pre EMEA začne platiť od 1. septembra a v Severnej Amerike od 1. októbra.

„Trh produktov pre sieťový video dohľad naďalej vykazuje veľký potenciál. Ako vedúca spoločnosť v tomto odbore má Axis vynikajúcu pozíciu, aby mohol zahrnúť predaj sieťových video produktov spoločnosti Canon do svojho širokého portfólia produktov a riešení v regiónoch EMEA a v Severnej Amerike. Tieto zmeny ukazujú silné odhodlanie spoločnosti Canon budovať dlhodobú účasť Axis na trhu,“ povedal Ray Mauritsson, prezident spoločnosti Axis Communications.

Vzhľadom k tomu, že sa spoločnosť Axis v roku 2015 stala súčasťou Canon Group, obe firmy diskutovali o rôznych možnostiach účelného presadzovania ponuky svojich sieťových video produktov a riešení. Táto zmena v rámci predaja a marketingu je efektívny spôsob ako maximálne využiť synergiu spoločností Canon a Axis.

Na japonskom trhu bude Canon (Canon Marketing Japan) aj naďalej predávať portfólio sieťových video produktov značky Canon a navyše sa stane partnerom spoločnosti Axis za účelom predaja jej produktového portfólia. Tento krok sa uskutoční nad rámec existujúcej siete partnerov spoločnosti Axis. Pokiaľ ide o zvyšok regiónu Ázie a Tichomorie, možnosti využitia portfólia sieťových video produktov a riešení Canon sú zatiaľ predmetom skúmania.

Podľa novej stratégie budú mať partneri a zákazníci spoločnosti Canon všetky výhody, ktoré prináša marketing, obchod a technické odborné zázemie spoločnosti Axis a získajú prístup k širšiemu spektru produktov a riešení od vedúcej spoločnosti na trhu sieťového videa.

Značky: