ChatGPT od spoločnosti OpenAI sa už čoskoro môže stať bežným asistentom v Android smartfónoch.

Veľkým trendom roku 2023 bola bezpochyby AI, ktorá sa začala nachádzať vo viacerých sférach našich životov. Okrem chatbotov ako sú ChatGPT či Bard sa začala AI popularizovať aj vo sfére vytvárania umenia, tiež v rôznych aplikáciách a aj spoločnosť Samsung už čoskoro predstaví sériu Galaxy S24 s Galaxy AI. Umelá inteligencia je teraz už všade okolo nás a zdá sa, že sa do našich životov dostane ešte hlbšie.

Aj chatbot ChatGPT neustále pridáva nové možnosti, ako ho možno bežne využívať. Už teraz je možné s ním komunikovať aj hlasom, no to, čo OpenAI pripravuje, posilní jeho úlohu na trhu ešte viac. Dôvodom je príprava chatbota do formy hlasového asistenta v smartfónoch.

ChatGPT sa šplhá na pozíciu Google Asistenta

Službu Google Asistent pravdepodobne poznáte z vášho bežného pracovania so smartfónom. Ovládanie smartfónu je s Asistentom od Googlu jednoduchšie a keďže je pre Android smartfóny určený ako predvolený, skúsenosti s ním má veľké množstvo používateľov. Ako však vyplýva z posledných informácií, ktoré vychádzajú z kódu aplikácie ChatGPT, hlasového asistenta od Googlu už čoskoro bude môcť nahradiť AI.

ChatGPTZdroj: ChatGPT
ChatGPT

Aktuálne nie je možné túto funkciu využívať ani po jej odblokovaní, čo si overili aj redaktori z Android Authority. Kód aplikácie ChatGPT však naznačuje, že aplikáciu bude skutočne možné využívať aj vo forme hlasového asistenta. Okrem toho tu tiež bude možnosť chatbota nastaviť aj ako predvoleného asistenta v telefóne, takže prístup k nemu bude oveľa rýchlejší a jednoduchší. Nebudete musieť navštevovať webové stránky či otvárať mobilnú aplikáciu.

Konkurentom je Google

Google Asistent však nie je jediným cieľom, ktorý má spoločnosť OpenAI. Okrem bežného asistenta v smartfónoch totiž Google pracuje aj na vylepšení chatbota Bard. Ak by teda Google zapracoval na lepšej integrácii vlastného chatbota do smartfónov s Androidom a prepojil by ho s Google Asistentom, ChatGPT by stratil svoju významnú pozíciu. Dôvodom by bol práve jednoduchý prístup, ktorý by mali používatelia práve ku chatbotovi Bard.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.