Starý model s čistou atmosférickou V-8 je oficiálne vyradený a nový Continental GT Speed prichádza s elektrifikovaným agregátom, ktorý mu pridáva na výkone i sile.

Bentley Continental GT Speed ponúkne „Ultra Performance Hybrid“  motor, ktorého základom je benzínová V-8 doplnená o elektromotor. V praxi bude táto kombinácia produkovať kombinovaný výkon 771 koní a 1000 Nm, čo znamená, že ide o doposiaľ najvýkonnejšie sériové Bentley. Novinka svojím výkonom prekonáva aj 12-valcové Bentley Batur, ktoré produkuje „iba“ 740 koní a 999 Nm.

Bentley Continental GT Speed
Bentley Continental GT Speed

Všetky parametre nie sú, pochopiteľne, pred oficiálnym predstavením známe, no integrovaná batéria by mala mať dostatočnú kapacitu na 80 kilometrov čisto elektrickej jazdy podľa metodiky WLTP. Okrem toho ponúkne nové Bentley Continental GT Speed aj riadenie oboch náprav a pohon všetkých kolies.

Zaujímavosťou sú aj dvojventilové tlmiče a diferenciál s obmedzenou svornosťou + špeciálna 48-voltová technológia, ktorá má zabrániť prevráteniu vozidla. Podľa zástupcov spoločnosti pôjde o „najdynamickejšie osobné auto od Bentley v 105-ročnej histórii.“

Bentley Continental GT Speed
Bentley Continental GT Speed

Dodajme, že novinka bude kvôli elektrifikácii trošku ťažšia ako predchodca s čistou V-8, no to v zásade nevadí, nakoľko toto auto nie je postavené na závodnú trať, ale ako luxusný cestný krížnik, ktorý dokáže robiť radosť kedykoľvek to majiteľovi napadne.

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté