Medzi mimoriadne populárne športy v tomto období patrí bežecké lyžovanie, či skrátene bežkovanie.

Tento aeróbny šport sa dá praktizovať aj počas lockdownu, je nenáročný na vybavenie a zvládnu ho aj začiatočníci. Nezáleží na tom, či sa s bežkovaním len zoznamujete alebo je vaším pravidelným koníčkom – so smart hodinkami Huawei Watch GT 2 Pro z tejto pohybovej aktivity vyťažíte maximum.

Ideál na zimné športy

Chladný a zasnežený február poskytuje na bežkovanie vhodné podmienky a keďže bežkárske trasy nájdeme v okolí mnohých miest a obcí, o priestor na pohyb a zároveň bonus v podobe krásnych výhľadov nebude núdza. Ak by to ako motivácia nestačilo, bežkovanie zlepšuje kondíciu a má pozitívny vplyv na zdravie celého pohybového aparátu. Prispieva aj k zhadzovaniu nadbytočných kilogramov, nadobudnutých počas mesiacov strávených doma.

Huawei Watch a zimné športy. Zdroj: Huawei

Huawei Watch GT 2 Pro a zimné športy. Zdroj: Huawei

Na nárast popularity zimných športov reagujú aj výrobcovia technologických vychytávok. Príkladom je Huawei, ktorý do hodiniek Watch GT 2 Pro zakomponoval aj špeciálny športový režim pre bežecké lyžovanie. Stačí ho pred tréningom spustiť a hodinky zaznamenajú všetky dôležité údaje o vašom výkone: prejdenú vzdialenosť, tempo, dosiahnuté prevýšenie a ďalšie podrobnosti o absolvovanej trase. Samozrejmosťou sú komplexné dáta o srdcovej frekvencii, spálených kalóriách či nasýtení krvi kyslíkom. Všetky tieto údaje hodinky následne odošlú do smartfónu, kde sa uložia do aplikácie Huawei Health.

Pochváľte sa svojím výkonom

Pri spustenom tréningovom režime vás hodinky hlasovo upozorňujú na prejdenú vzdialenosť a rovnako vás upozornia, ak niektoré údaje (napríklad srdcový tep) prekročia odporúčanú úroveň. Táto funkcia má nielen motivačný charakter, ale zvyšuje aj bezpečnosť pri tréningu. Po bežkovaní tiež hodinky vyhodnotia čas potrebný na zotavenie.

Za pozornosť stojí aj funkcia záznamu trasy, ktorú oceníte, ak sa po návrate do tepla budete chcieť svojím výkonom pochváliť na sociálnych sieťach. Aplikácia sama vytvorí video so záznamom trasy a výberom zaznamenaných údajov. Stačí ho zavesiť na Facebook či Instagram.

Udržia vás vo forme po celý rok

Bežkovanie je sezónna záležitosť, no smart hodinky Huawei Watch GT 2 Pro vás vo forme udržia po celý rok. Špecialitou pre golfistov je režim golfu, ktorý je analyzuje tempo a rýchlosť švihu a dokonca zobrazuje vizuálne ukážky švihu na ciferníku. Okrem toho v hodinkách nájdete ďalších takmer 100 športových režimov – okrem klasických nechýbajú extrémne športy, voľnočasové aktivity, vodné športy či loptové hry.

Dizajn Huawei Watch GT 2 Pro. Zdroj: Huawei

Nielen pri športovaní oceníte aj odolné zafírové sklíčko, ktoré je takmer nemožné poškriabať. Praktickou vychytávkou, ktorou sú smart hodinky od Huawei dobre známe, je výdrž batérie. Tá v prípade Watch GT 2 Pro dosahuje až 2 týždne na jedno nabitie.

Viac o hodinkách Huawei GT 2 Pro

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2 Pro: Dizajn a hardvér dotiahli takmer do dokonalosti (RECENZIA)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.