Spoločnosť pociťuje bezpečnostné obavy.

Tie vznikli po tom, čo sa Zoom stala jednou z najobľúbenejších služieb pre bezplatné videohovory počas pandémie COVID-19. Správy boli prvýkrát ohlásené prostredníctvom BuzzFeed News.

Spoločnosť Google minulý týždeň informovala zamestnancov o zákaze používania aplikácie Zoom. Pracovníci, ktorí si ju nainštalovali boli informovaní, že softvér už čoskoro prestane fungovať. Je potrebné poznamenať, že spoločnosť Google ponúka v rámci ponuky G Suite svoj vlastný softvér Meet.

Bezpečnostný tím nedávno informoval zamestnancov, ktorí používajú klienta Zoom Desktop, že už nebude fungovať na podnikových počítačoch, pretože nespĺňa bezpečnostné štandardy spoločnosti.  Zoom už teraz pridáva nové bezpečnostné opatrenia a opatrenia na ochranu súkromia, aby sa zabránilo Zoombombingu

Ešte predtým, ako boli odhalené zraniteľné miesta aplikácie Zoom, spoločnosť čelila kritike za laxnú ochranu súkromia a zabezpečenia.

Keďže sa Zoom počas pandémie objavil ako popredný poskytovateľ telekonferencií, litografia ďalších problémov platformy sa zväčšila, najmä čo sa týka ľahkosti, s akou môžu útočníci lokalizovať hovory a narušiť ich.

Dôvodom je skutočnosť, že Zoom nebol nikdy navrhnutý na spotrebiteľské použitie v tomto rozsahu; spoločnosť začiatkom tohto mesiaca uviedla, že za posledné tri mesiace jej počet aktívnych používateľov vzrástol z 10 na 200 miliónov.

Spoločnosť Zoom začiatkom tohto mesiaca uviedla, že pozastaví nové funkcie po dobu 90 dní so zameraním na zvýšenie súkromia a bezpečnosti.

Zdroj a titulný obrázok: TheVerge

Prečítajte si aj:

Supermesiac sme odfotili smartfónmi Huawei P40 Pro a Samsung Galaxy S20 Ultra: Pozrite si výsledky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.