Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová séria imagePROGRAF PRO od spoločnosti Canon robí vysoko kvalitnú veľkoformátovú tlač ešte jednoduchšou a dostupnejšou, či už ide o fotografov alebo spoločnosti ponúkajúce profesionálne tlačové služby.

Umožňuje tlačiť efektné plagáty a otvára nové možnosti v umení, navyše vďaka bezokrajovej tlači bez nutnosti orezu a rámovania. ImagePROGRAF PRO dokáže premeniť skvelé nápady na výtlačky v profesionálnej kvalite rýchlejšie a s minimálnou nutnosťou manuálnych zásahov. Vďaka piatim novým modelom tejto série sa teraz vyberie každý používateľ alebo firmu. Všetky modely ponúkajú najmodernejšiu úroveň automatickej manipulácie s médiami a ešte inteligentnejšie možnosti workflow.

„Tisícky spoločností už využívajú modely radu imagePROGRAF PRO a naše značkové pigmentové atramenty LUCIA PRO na to, aby mohli vytvárať veľkoformátové výtlačky s grafikou, umeleckými reprodukciami alebo fotografiami. Päť nových modelov, ktoré sú nabité technológiami, ktoré za vás urobia všetku namáhavú prácu, prinášajú istotu výnimočnej kvality. Môžete tlačiť inteligentnejšie, rýchlejšie a s oveľa menším odpadom,“ hovorí Junichi Wach, riaditeľ divízie LFP EMEA spoločnosti Canon Europe.

Automatika + presná manipulácia s médiami = vyššia produktivita

Čím menej času strávite nastavovaním tlačiarne, tým lepšie. Čas sú peniaze a nikto o nich nechce prísť tým, že sa snaží umiestniť rolu na správne miesto, alebo že sa pokúša zistiť, či má v stroji dostatok správneho papiera, aby mohol dokončiť tlačovú úlohu.

„S novou sériou imagePROGRAF PRO stačí založiť rolu do podávača a médium sa automaticky zavedie, zatiaľ čo nový systém automatického rozpoznania tlačového média zistí typ a veľkosť papiera, takže sa môžete sústrediť na ostatné úlohy, či už tlačové alebo biznisové,“ hovorí Jiří Linhart, špecialista na veľkoformátové tlačové riešenia spoločnosti Canon CZ.

„Dokonca môžete v priebehu tlače na rolu z prvého zásobníka vymeniť médium v ​​druhom zásobníku a odoslať na neho ďalšiu tlačovú úlohu. Systém si tiež pamätá, ako často a na aké úlohy toto médium používate, takže sa detekcia médiá zakaždým stále spresňuje,“ dodáva Linhart s tým, že vzhľadom na minimálnu potrebu manuálnej práce s tlačovým médiami odpadá aj riziko nežiaducich odtlačkov prstov na rolu.

Ďalší častý problém vzniká vo chvíli, keď v polovici tlačovej úlohy dôjde médium. Následkom je strata času pri novom zadávaní tlače, ale aj zbytočné náklady na médium a atrament. „S novými modelmi série imagePROGRAF PRO sa to stať nemôže. Ovládací panel jasne ukáže, koľko médiá ešte zostáva a rozpozná, či je ho dosť pre danú tlačovú úlohu. O túto funkciu sa starajú dva snímače – jeden v zásobníku na role a druhý v blízkosti tlačovej oblasti, ktoré spoločne strážia, koľko média bolo už podaného do zariadenia. To zaistí maximálne presný odhad, takže keď od stroja odchádzate, môžete si byť istí, že sa nebudete musieť vrátiť skôr, než bude tlačová úloha dokončená,“ približuje Linhart.

Na displeji ovládacieho panela sú tiež umiestnené tlačidlá pre najčastejšie využívané operácie – Load, Feed a Cut – aby bola práca so strojom ešte intuitívnejšia a jednoduchšia.

„Tlač je o pretavení nápadov na papier. Čím jednoduchší a rýchlejší tento proces je, tým lepšie. Strávili sme veľa času diskusií s našimi zákazníkmi, ktorí využívajú veľkoformátovú tlač a bavili sme sa o tom, čo ich prácu spomaľuje a čo ich frustruje. Komplikovaná manipulácia s médiami bola jednou z najčastejších odpovedí. Preto bola optimalizácia tohto procesu pri konštrukcii nových modelov tlačiarní imagePROGRAF PRO prioritou s cieľom zvýšiť ziskovosť a celkový výnos. Ide o veľké zlepšenie, najmä pri strojoch PRO-4100S a PRO-6100S, ktoré boli navrhnuté tak, aby boli schopné splniť vysoké nároky na produktivitu od dodávateľov komerčných tlačových služieb,“ hovorí Junichi Wach.

Nastavené na tlač

Veľa vecí sa musí stať pred tým, než dôjde k stlačeniu tlačidla „tlač“. Väčšina z týchto činností je kreatívna, napríklad ideálne nastavenie záberu. Niektoré činnosti sú ale skôr praktické – ako usporiadanie snímok tak, aby bola tlač čo najviac ekonomická. Pre maximálne uľahčenie nevyhnutnej predtlačovej prípravy využíva rad imagePROGRAF PRO novú verziu softvéru Canon s názvom Professional Print & Layout, ktorá prináša výnimočné zlepšenia.

Funkcia automatického usporiadania vyťaží maximum z média – stačí pretiahnuť a umiestniť zábery a softvér automaticky navrhne, ktorý kam zaradiť. Vďaka funkcii tlače vzoriek už nie je nutné pri kompenzácii farieb postupovať spôsobom pokus – omyl a plytvať tak časom. Namiesto toho je možné vytlačiť si niekoľko náhľadov, na ktorých sa skontroluje jas, kontrast a ďalšie premenné. Tlač prebehne až vtedy, keď sú nastavenia dokonalé a istota správneho výsledku čo najvyššia.

„Premýšľame tak, že papier a atrament sú drahé komodity, preto je škoda ich používať, kým si nebudete istí, že to, čo vyjde z tlačiarne, nebude rovnako dobré ako to, čo vidíte na monitore. Professional Print & Layout je veľmi dômyselný nástroj, ktorý zabezpečí, aby boli výtlačky dokonalé hneď na prvýkrát,“ vysvetľuje Junichi.

Bezokrajová tlač

Výhody bezokrajovej tlače sú nepopierateľné. Problémom je, že realizácia nie je vždy jednoduchá a dokončovacie práce môžu zabrať veľa času. „V prípade nového radu tlačiarní imagePROGRAF PRO tomu tak nie je. Umožňujú bezokrajovú tlač rôznych formátov, nech už je veľkosť média akákoľvek, vďaka pokročilému senzoru pre médiá, ktorý detekuje okraje a automaticky ich upravuje pre dokonalú presnosť. Môžete si tiež zvoliť ľubovoľnú veľkosť alebo bezokrajovú tlač z troch strán,“ hovorí Jiří Linhart, špecialista na veľkoformátové tlačové riešenia spoločnosti Canon CZ.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Značky: