V posledných dňoch kryptotrhy zažili veľký pád v dôsledku nepriaznivých informácií z Ázie.

Minulý rok, konkrétne 17. decembra, dosiahol Bitcoin svoj doterajší rekord na úrovni 19 783 dolárov. V posledných dňoch však zažil veľký pád, ktorý sa skončil až pod úrovňou 10 tisíc dolárov. Prepad sa netýka ale iba samotného Bitcoinu. Dotkol sa aj ďalších altcoinov, vrátane Etherea, Ripplu, Cardana a desiatok ďalších.

Existuje mnoho teórií, ktoré hovoria o tom, prečo trh s kryptomenami zažil v posledných dňoch takýto prepad. Najpravdepodobnejšie však za to môžu nedoriešené problémy s reguláciou kryptomien v Južnej Kórei a nový problém, kedy sa úradníci v Číne vyjadrili, že by chceli kryptoburzy blokovať pre svojich obyvateľov. K tomu sa pripojili ešte problémy s burzou Bitconnect a problém veľkých rozmerov bol na svete. Podobné problémy sú však vo svete kryptomien bežné a veľké prepady nastávajú každých niekoľko mesiacov. Nie je to teda dôvod na výrazne znepokojovanie sa.

Počas dnešného dňa sa však kryptomeny začali dostávať spať hore. Bitcoin, v čase písania článku, bol už na úrovni 11 338 amerických dolárov a Ethereum prekonalo opäť hranicu tisíc dolárov. Úplne spamätanie sa z tohto prepadu môže však trvať niekoľko dní, prípadne u slabších mien aj týždňov.

Zdroj: Ubergizmo

Prečítajte si aj:

Oplatí sa investovať do kryptomeny?