V tejto časti TOUCHIT BEST tentokrát ani tak nepôjde o BEST produkty, ako skôr o BEST bizarnosti. Naši chalani vybrali za seba dva produkty, ktoré sa im zdajú fakt bizarné, až zbytočné. Samozrejme výber posúďte sami. Výber produktov bol publikovaný v tlačenom vydaní časopisu TOUCHIT december 2017.

Ondrej

Vankúš ako kláves Enter

Z môjho pohľadu nezmysel, ale kúpilo si to už niekoľko desaťtisíc ľudí. Creative Hand Pillows je niečo ako odbúravač stresu, zosobniteľ pevného rozhodnutia a navyše sa dá na ňom aj reálne spať. Tak ako to funguje? Zariadenie má tvar gigantického klávesu Enter, ale je potiahnuté mäkkou textíliou a vo vnútri je aj pružná pena. K počítaču sa pripája pomocou USB kábla. Ak stojíte pred rozhodnutím, či naozaj poslať ten váš rozhodujúci mail, tak toto je presne to čo hľadáte. A ak ho stlačíte a tým ste spečatili svoj osud, môžete si na tomto klávese aj pospať.
Cena: okolo 6 EUR

Zvlhčovač ako žiarovka

Zvlhčovače máme radi a aj ich v redakcii TOUCHIT častejšie testujeme. Hlavne v zime je to super vec. Otázka je, aký má mať zvlhčovač dizajn a niektoré firmy to zobrali svojsky. Jeden z hlavných výrobcov žiaroviek uviedol na trh zvlhčovač, ktorý sa podobá na jeho hlavný produkt. Ultrasonic Humidifier má napájanie pomocou USB portu, je to žiarovka s otočeným závitkom hore a do vnútra sa dáva voda (400 ml) a prípadne aj aróma. Výrobca ponúka 7 farebných vyhotovení a žiarovka je vyhotovená z plastu, teda sa nerozbije pri páde na zem.
Cena: 12 EUR

Fero

Reproduktor s absurdným nasadením

Viete ako niektoré budúce mamičky radi počúvajú hudbu a občas priložia reproduktor aj k svojmu bruchu, aby si hudbu mohlo užiť aj ich vyvíjajúce sa dieťa? Nuž, španielska spoločnosť Babypod/Music in Baby je toho názoru, že to je málo a k dieťaťu je potrebné byť bližšie. Riešením je ich produkt Babypod, čo je prosím pekne vaginálny reproduktor, ktorý si žena zastrkáva do svojho telesného otvoru. Reproduktor nie je bezdrôtový, takže zo ženy vychádza káblik, ktorý si 3,5 mm jackom pripojíte k smartfónu či inému zariadeniu a hudbu tak prehrávate. Firma odporúča prehrávať hudbu 10 až 20 minút denne a deti údajne na ňu aj reagujú. Nie som si ale istý, či tancujú, alebo ich len zvŕta absurdnosť celej situácie. Nie nadarmo tento produkt získal parodickú Ig Nobelovu cenu pre rok 2017.
Cena: 149,95 EUR

Sledovač vajíčok

Koľkokrát ste sa už v šoku pozastavili počas dňa nad tým, koľko máte doma vajíčok a aké sú staré? Že ani raz? Tak to musí byť s vami niečo zle. Spoločnosť Quirky pre vás má úžasného reprezentanta internetu vecí, ktorým je Egg Minder. Tento zásobník na 14 vajec, poháňaný batériou typu AA, je totiž v chladničke pripojený k vašej Wi-Fi a pomocou mobilnej aplikácie vám na smartfón posiela informáciu o tom, koľko vajíčok ešte doma máte. Nechýbajú upozornenia na to, koľko dní či týždňov je už to ktoré v chladničke a keď nejaké exspiruje, už aj o tom viete pomocou push notifikácie. No kto by také niečo nechcel.
Cena: 17 EUR

Roman

Náhrdelník s miniatúrnym displejom a pripojením na sociálne siete

V januári tohto roka (2017) ma na výstave CES odchytila jedna pani z Izraela, ktorá sa ma snažila ohúriť ich produktom. Prezentovala náhrdelník s miniatúrnym displejom Say Wear, na ktorom ste si mohli nechať zobrazovať vaše obľúbené fotky a obrázky z Facebooku či Instagramu. Pani si zaslúži pochvalu, pretože dokázala maximálne efektívne využiť informácie, ktoré si prečítala na mojej visačke, avšak s moderným náhrdelníkom u mňa nepochodila. Zdal sa mi príliš veľký, ako módny doplnok neatraktívny a naozaj nepotrebujem ďalšiu vec, ktorú si budem musieť každý večer nabíjať…
Cena: 50 EUR

Aplikácia Fidget Spinner

Proti samotnému Fidget Spinneru nemám námietky, avšak pobavilo ma, ako sa na krátkodobom úspechu tejto hračky snažili priživiť aj výrobcovia aplikácií. V obchode Google Play nájdete stovky aplikácií s názvom Fidget Spinner. Niektoré sú kvalitne spracované, to treba uznať a snažia sa priniesť aj niečo extra. Bez ohľadu na to, šúchanie prstom po displeji sa nikdy nebude rovnať skutočnému točeniu Fidget Spinnera. Je to rovnaká situácia, ako sa pukanie virtuálnej bublinkovej fólie na displeji telefónu nebude pocitovo nikdy rovnať pukaniu skutočnej fólie. Ale niekomu to možno vyhovuje, ktovie.
Cena: zadarmo

Mišo

Hudba pre oboch?

Ja teda neviem, buď starnem, alebo nie som schopný doceniť vychytávky pre vybranú skupinu poslucháčov. Toto je tzv. audio jack splitter, ktorý si máte dať do smartfónu, aby ste k nemu pripojili dvoje slúchadiel. Jasné, na prvý pohľad dobrá vec. Teraz trochu praxe. Po prvé, museli by ste to mať pri sebe. Po druhé, dvaja ľudia by museli chcieť počúvať rovnakú hudbu alebo pozerať rovnaký film. Myslím si, že toto je adept na zbytočnosť roka, pretože v praxi by ste to len veľmi ťažko využili. Že máte deti, ktoré by počúvali na tablete rovnaký obsah na slúchadlách? Kým sa tak stane, tento rozdeľovač jeden z nich stratí. Ktorý, no predsa ten druhý 😊
Cena: 1 EUR

USB kábel iba na nabíjanie?

Možno ste sa stretli aj vy s univerzálnym riešením na nabíjanie cez microUSB, USB-C alebo napríklad Lightning konektor. Univerzálny nabíjací kábel je výborný nápad, ako mať všetky káble pokope a z jedného hlavného USB konektora. Netvrdím, že to platí pre všetky káble, no už som mal možnosť používať taký multiprepojovací kábel, ktorý slúžil iba na nabíjanie. To znamená, že s ním neprepojíte iPhone alebo Android smartfón s počítačom. To sa naozaj niekomu oplatilo vyrobiť skutočne len nabíjací kábel bez káblov pre vedenie dát? Pozor na to, až si budete kupovať podobné univerzálne zväzky káblov.
Cena: 3 EUR

Tomáš

Zap Nap

Ak som za ostatné mesiace videl niečo bizarné, bol to práve Zap Nap. Ide o nafukovací vankúšik na spanie, keď ste na cestách. Tento veľmi originálny koncept by vám mal počas dlhého cestovania zabezpečiť komfort pri odpočinku a spaní. Dá sa použiť naozaj na množstvo spôsobov a polôh, či už spanie na sedačke, kresle, stole. Ruky môžete vopchať do určených otvorov a počas spánku si tak napríklad škrabkať hlavu. Keď si tento nafukovací vankúšik navlečiete, garantujeme vám, že neuniknete pozornosti.  Snáď nájdete v sebe toľko extravagancie. Dúfam, že ste si ho nenašli pod vianočným stromčekom.
Cena: okolo 40 EUR

LED terapia na tvár

Keďže sa blížia dlhé zimné večery, možno využijete ďalšiu bizarnú pomôcku. Ide o masku na tvár v ktorej sú umiestnené LED diódy. Ponúka až 7 režimov, pre konkrétny problém pokožky tváre. Samotné svetlo negeneruje teplo, čiže nemalo by hroziť spálenie, aj keď nikdy neviete. Podľa výrobcu ide iba o čisté svetlo, ktoré poskytuje energiu pre vašu pokožku. Blikajúce svetielka vraj dokážu aktivovať a stimulovať vláknové bunky a tkanivový kolagén, zabrániť tak starnutiu pokožky, vzniku akné či stareckým škvrnám. No neviem. Na začiatok možno môžete skúsiť prikladať si svetielka z vianočného stromčeka. Možno ušetríte.
Cena: 70 EUR

Značky: