Z hľadiska filmového priemyslu ide o inovatívny zážitok.

Netflix pripravil pre svojich predplatiteľov príjemné koncoročné prekvapenie. Vydal novú epizódu obľúbeného seriálu Black Mirror, ktorá je celovečerným filmom a zároveň prináša inovatívne interaktívne prvky. Z pohľadu hráčov počítačových hier nejde o nič nové, avšak vytvoriť skutočne interaktívny film, ktorý sa vyvíja na základe vašich rozhodnutí, je inovácia.

Pokiaľ máte predplatné Netflixu, Black Mirror Bandersnatch odporúčame. Prináša úplne nový zážitok zo sledovania filmu a to nielen kvôli interakcii, ale aj vďaka tomu, ako šikovne dokázali tvorcovia zakomponovať voľby diváka a ako sa na prvý pohľad lineárny príbeh rozrástol do komplexného sledu rozhodnutí. V redakcii sme si Bandersnatch užili a spracovanie niektorých možných rozhodnutí nás skutočne pobavilo.

Ktoré zariadenia nie sú kompatibilné a ako to obísť?

Ako už bolo spomenuté, z pohľadu hráčov videohier nie je žáner interaktívnych filmov ničím novým. Doteraz ste však na hranie/sledovanie takýchto filmov potrebovali počítač alebo hernú konzolu. V prípade Black Mirror Bandersnatch si vystačíte s oficiálnou aplikáciou Netflixu. Bohužiaľ, kvôli použitej technológii si film nepozriete na každej platforme, ktorá Netflix podporuje. Nekompatibilné sú zariadenia Apple TV a Chromecast, interaktívny film neprehrá ani oficiálna aplikácia pre Windows 10.

Našťastie existuje pomerne jednoduché riešenie, ako nekompatibilitu obísť – spustite prehrávanie filmu na iOS zariadení, resp. na Android zariadení s verziou 6.19 a novšou a obraz zrkadlite do Apple TV, resp. Chromecastu. Kvalita bude o niečo nižšia v porovnaní s priamym streamovaním do spomenutých zariadení, ale aspoň si Bandersnatch užijete na veľkej obrazovke. V prípade počítačov s Windows 10 použite namiesto oficiálnej aplikácie webový prehliadač na stránke Netflix.com.

Zdroj: vlastné, techradar.com

Prečítajte si aj:

Seriál: Služby na prenájom (filmov a seriálov) 1. časť

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit