Ohlásené predstavenie sa zatiaľ plánuje iba pre indický trh.

BlackBerry uvedie pre indický trh nové zariadenie spolu s lokálnym držiteľom licencie Optiemus. Zariadenie sa po prvýkrát objavilo už začiatkom tohto roka pod názvom Ghost. Zakrátko známy leakster Evan Blass uviedol, že Ghost bude nakoniec premenovaný na Evolve a na trh sa uvedie spolu s vybavenejším Evolve X.

Po niekoľkých mesiacoch sú telefóny konečne pripravené na uvedenie na trh. Spoločnosť Optiemus naplánovala predstavenie v Indii na 2. augusta, kedy predstaví zbrusu nové vlajkové zariadenia. Smartfóny budú mať batériu s kapacitou 4 000 mAh a duálny fotoaparát s optickým zoomom. Fotka zo začiatku roka naznačovala, kovový rám a veľký displej bez výrezu. Ostatné parametre sú stále veľkou neznámou.

Vzhľadom na slogan akcie „Zabezpečte si dátum“ namiesto bežného „Poznačte si dátum„, budú mať pripravované novinky pravdepodobne bezpečnostné riešenie DTEK spoločnosti BlackBerry na zabezpečenie pamäte zariadenia a pre zlepšenie úrovne ochrany komunikačných kanálov a dátových prenosov.

Keďže sa BlackBerry Motion nedostalo na trh do Indie, tak sa očakáva, že práve Evolve bude prvým smartfónom bez hardvérovej QWERTY klávesnice, ktorý sa na tomto obrovskom trhu objaví od znovuzrodenia značky. Až čas ukáže, či BlackBerry Evolve zavíta neskôr aj do našich končín.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

BlackBerry Key2 oficiálne: Tradičné hodnoty s novým nábojom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.