Včera spoločnosť TCL oficiálne predstavila model BlackBerry Key2.

Novinka nesie silný odkaz prvej generácie série Key. Spadá do strednej triedy a ostala zachovaná aj ikonická hardvérová klávesnica. Smartfóny od BlackBerry sa tešia vysokej obľube hlavne vo firemnej sfére.

Model Key 2 sa dočkal oproti predchodcovi zmenšeniu rámčekov a tomu vďačí za zväčšenie fyzických kláves, aby sa dosiahlo ešte pohodlnejšie písanie. Navigačné tlačidlá v hornej časti klávesnice sú podsvietené. Ak sa nevyužívajú, tak podsvietenie zhasne a displej vyzerá byť väčší, ako v skutočnosti je.

Spoločnosť TCL chcela modelom Key2 priamo nadviazať na odkaz smartfónov BlackBerry s hardvérovou klávesnicou a priniesť modernejší dizajn. Hlavné zmeny a inovácie chce prinášať hlavne prostredníctvom softvérových vylepšení.

BlackBerry Key2 je aktuálne najpokrokovejším smartfónom, aký kedy spoločnosť vyrobila. Miestami zamrzí displej s pomerom strán 3:2, ktorý má uhlopriečku 4,5”. Obmedzenia vznikajú pri streamovaní multimediálneho obsahu, poprípade vtedy, keď potrebujete využívať špeciálne symboly na virtuálnej klávesnici, lebo vstavaná hardvérová ich nepodporuje.

Hlavnou zmenou oproti predošlým generáciám je duálny fotoaparát, ktorý ponúka dva 12 Mpx snímače (f/1.8 + f/2.6). Tie prinášajú všetky moderné funkcie spolu s jednou výraznou zmenou v podobe funkcie Optical Superzoom. Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx. Ten okrem iného dokáže nahrávať videá s rozlíšením 1080p pri 30 fps.

Model Key2 ponúka rovnakú batériu ako predchodca. Kapacita 3500 mAh umožňovala už pri modeli KeyOne používať smartfón celé dva dni.

V novinke je konečne umožnené využívanie klávesnice na rýchly prístup k aplikáciám. Na programovanie rýchleho prístupu sa dá využiť všetkých 52 fyzických klávesov + 1 špeciálne programovateľné tlačidlo v bočnej stene. Snímač odtlačkov prstov je opäť integrovaný do medzerníka a klávesnica sa dá využívať tiež ako dotyková plocha.

Nezabudlo sa ani na 3,5 mm audio vstup a integráciu rôznych bezpečnostných aplikácií – Dtek, Locker a Power Center. Takto si viete oddeliť aj svoje súkromné aplikácie od pracovného prostredia.

Technické parametre:

  • čipset Snapdragon 660
  • operačná pamäť RAM 6 GB
  • interná pamäť ROM 64 / 128 GB
  • displej 4.5” IPS LCD, 1620×1080 pixelov, pomer strán 3:2, 434ppi
  • batéria 3,500 mAh s podporou Quick Charge 3.0
  • rozmery  151.4mm x 71,8 mm x 8.5mm
  • Androi 8.1 Oreo
  • cena 649 €

Oficiálne produktové videá BlackBerry Key2:

Zdroj: Phonearena, The Verge

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 8 sa vypredal za menej ako minútu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.