Deň pred predstavením, ktoré sa bude konať v New Yorku, sa objavili kompletné špecifikácie modelu Key2.

Tieto veľmi dobré parametre a funkcie sú trochu zatienené cenou. List so špecifikáciami zobrazuje v podstate všetky hlavné parametre a funkcie, ktoré budú obsiahnuté v zariadení. Displej s rozlíšením 1080 × 1620 pixelov dostal klasický „BlackBerry“ pomer strán 3:2 a je chránený odolným sklom Gorilla Glass 3.

Hlavným poznávacím prvkom zariadení od BlackBerry (neplatí to v prípade modelu Motion) je hardvérová klávesnica v ktorej je zabudovaná čítačka odtlačkov prstov.

Z hardvérovej výbavy uniknutý zoznam parametrov potvrdzuje čipset Snapdragon 660, ktorý dopĺňa 6 GB RAM a 64/128 GB ROM. Vnútornú pamäť je možné rozšíriť pomocou MicroSD kariet do hodnoty 256 GB. Batéria dosahuje postačujúcich 3500 mAh a podporuje QuickCharge 3.0. Zariadenie bude obsahovať USB-C.

Key2 bude mať predinštalovaný Android 8.1 Oreo.

Na zadnej strane zariadenia, ako prvom BlackBerry zariadení je umiestnený duálny fotoaparát, ktorý obsahuje dva 12 Mpx snímače (f/1.8 + f/2.6). Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx.

Známy leakster Evan Blass na svojom Twitter učte uviedol aj ceny modelu Key2, ktoré sú vzhľadom na parametre a výbavu pomerne vysoké. Pre európsky trh sa očakáva cena na úrovni 649 €. BlackBerry si je vedomé kvalít hlavne v softvérovej výbave (bezpečnosti) svojich zariadení. To robí ich smartfóny obľúbenými predovšetkým v podnikovej sfére.

Viac o novom BlackBerry Key2 sa dozvieme zajtra, počas oficiálnej akcie, ktorá sa bude konať v New Yorku.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Sony pravdepodobne zruší celú pripravovanú sériu Xperia Tabletov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.