Posledný model tabletu od spoločnosti Sony bol predstavený v roku 2015. Bol ním tablet Xperia Z4.

Po troch rokoch sa začali objavovať náznaky, že by sa predsalen mohol predstaviť nástupca obľúbených tabletov od Sony. Hovorilo sa o modeloch Xperia Z5 Tablet a Z5c Tablet (príp. séria tabletov XZ2), ktoré by sa mali v lete aj dostať do predaja.

Tesne pred príchodom očakávaného predstavenia sa údajne spoločnosť Sony rozhodla upustiť od svojich plánov a celú novú sériu zrušiť. Je to pravdepodobne spôsobené novou obchodnou politikou, ktorú sa snaží spoločnosť presadzovať na globálnom trhu.

Očakávalo sa, že väčší z tabletov by mal mať 10,1” displej a menší z nich by dostal displej 8”. Podľa všetkého sa pod kapotu nových tabletov mal dostať čipset Snadragon 845. Jednou z teórií prečo sa tak neudialo sú aj slabšie predaje smartfónov Xperia XZ2 a XZ2 Compact.

Sony aj oznámilo, že od roku 2020 očakáva od svojej mobilnej divízie zisky. To chce dosiahnuť zjednodušením a zredukovaním svojho portfólia.

Až budúcnosť ukáže, ako Sony napreduje vo svojej vízii zameranej na produkciu menšieho počtu modelov smartfónov. Napriek tomu spoločnosť dúfa, že so spustením 5G sietí jej zisky výrazne porastú.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Spoločnosť Sony chce ovládnuť trh. Pripravuje miliardové investície

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.