BlackBerry Mobile nabral správny smer s uvedením dvoch mobilných telefónov.

Obidva boli vyrobené spoločnosťou TCL na základe licencie od spoločnosti BlackBerry. V apríli bol vydaný model BlackBerry KEYone. Napriek tomu, že obsahuje fyzickú QWERTY klávesnicu, tak je to zbrusu nové zariadenie.

Napríklad snímač odtlačkov prstov bol šikovne vložený do medzerníka klávesnice. Medzi ďalšie zaujímavosti KEYone patrí legendárna QWERTY klávesnica a vynikajúcu životnosť batérie.

Spoločnosť TCL v októbri spustila predaj zariadenia BlackBerry Motion, zariadenia bez hardvérovej klávesnice, ktoré malo niekoľko prvenstiev pre BlackBerry. Motion je prvé BlackBerry, ktoré má certifikáciu IP67, 4000 mAh batériu a podporuje duálnu SIM. Rovnako ako KEYone, tak aj Motion ponúka dlhú životnosť batérie na jedno nabitie.

BlackBerry Motion

Zdá sa, že oba telefóny boli dobre prijaté spotrebiteľmi a predávajú sa v 50 krajinách a vlani ich ponúklo viac ako 110 operátorov. Mnohí fanúšikovia BlackBerry očakávajú, že tieto dva telefóny pomôžu značke dosiahnuť veľký obrat v roku 2017 a manažéri TCL / BlackBerry uviedli, že spustenie predaja KEYone bol obrovským úspechom.

Len konečné výsledky naznačujú trochu niečo iné a vlani bolo vyexpedovaných len 850 000 zariadení, ktoré nesú značku BlackBerry. Sú to predajné čísla oboch modelov od BlackBerry, teda KEYone a aj Motion.

BlackBerry KEYone

Pre porovnanie, ďalší veľký hráč ktorý sa vrátil na svetový trh, je Nokia. Názov bol licencovaný spoločnosťou HMD Global. V prípade Nokie sú čísla pozitívnejšie a to konkrétne 4,4 milióna kusov počas štvrtého štvrťroku roka 2017. V tomto prípade môžeme povedať, že Nokia ja naozaj späť.

Napriek tomu BlackBerry Mobile oviedol, že KEYone bol v súvislosti s oslovením spotrebiteľov mimoriadne úspešný, pretože sa dá nájsť takmer všade.

Pokiaľ ide o uvedenie BlackBerry a KEYone v uplynulom roku, a ak sa pozriete na našu globálnu stopu, sme všade. Je ťažké nájsť miesta, kde KEYone nie je k dispozícii, nie sme v pretekoch predaja na objem. Potrebujeme čas na upevnenie pozícií na trhu. BlackBerry nie je pre každého, budeme sa pevne držať v prémiovej kategórii, inovujeme klávesnice, materiály, aby sme dokázali uspokojiť zákazníkov.„. – Francois Mahieu, BlackBerry Mobile.

BlackBerry Priv

S dvomi novými telefónmi sľubovanými na tento rok musí spoločnosť BlackBerry Mobile (TCL) zabezpečiť, aby verejnosť pochopila, že operačný systém BlackBerry sa už nepoužíva. So systémom Android ale nevzniká žiadna medzera v aplikáciách, ako tomu bolo v minulosti. Snáď zvýšenie marketingového rozpočtu pomôže BleckBerry rásť rýchlesjšie. Koniec koncov, BlackBerry používa Android od novembra 2015 od modelu BlackBerry Priv.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Recenzia BlackBerry Motion: Praktický a spoľahlivý telefón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.