Aplikácia pre Android prichádza vo verzii 1.1.

Koncom júna sme informovali o najlepšej aplikácii na nahrávanie videa pre iPhone, ktorá je konečne dostupná aj pre Android. Ak hľadáte prepracovaný nástroj na nahrávanie videa na profesionálnej úrovni, tak rozhodne vyskúšajte aplikáciu Blackmagic Camera, ktorej dostupnosť sa v týchto dňoch rozširuje na ďalšie zariadenia vrátane série Google Pixel 6 a niekoľkých smartfónov OnePlus, Samsung a Xiaomi. Aplikácia je pritom výbornou bezplatnou alternatívou napríklad k FiLMiC Pro.

Prvýkrát bola vydaná v septembri minulého roka pre iOS, pričom teraz sa konečne dostáva do ešte väčšieho množstva podporovaných telefónov. Aplikácia ponúka bohaté možnosti snímania vo vysokom rozlíšení a kompatibilitu s nástrojmi na úpravu videí. Blackmagic Camera má charakteristické používateľské rozhranie, ktoré sa nachádza aj na drahých kamerách Blackmagic.

Používateľské rozhranie Blackmagic CameraZdroj: TOUCHIT
Používateľské rozhranie Blackmagic Camera

Blackmagic Camera pre Android je odteraz k dispozícii vo verzii 1.1, čo okrem nových funkcií a lepšej stability, prináša aj podporu pre ďalšie Android zariadenia, medzi ktorými nechýbajú obľúbené modely od OnePlus alebo Xiaomi. Blackmagic Camera 1.1 pre Android pridáva napríklad podporu monitorovania HDMI, ovládanie zaostrenia potiahnutím a podporu Blackmagic Cloud for Organizations. To však nie je ani zďaleka všetko.

Všetky nové funkcie robia z Blackmagic Camera pre Android užitočnejšiu aplikáciu pre viaceré značky telefónov. Odteraz sa medzi ne radia modely Pixel 6, Pixel 6 Pro a Pixel 6a, avšak podpora prichádza aj na ďalšie telefóny spoločnosti Samsung. To znamená, že aplikácia už podporuje okrem sérií Galaxy S24 a Galaxy S23 aj série Galaxy S22 a Galaxy S21. Aktualizácia však prináša dobré správy aj pre majiteľov vybraných telefónov od Xiaomi, medzi ktoré patria modely sérií Xiaomi 13 a Xiaomi 14. K podporovaným telefónom sa tentokrát pridávajú aj modely OnePlus 11 a OnePlus 12.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.