CES síce začne až o pár dní, ale produkty, ktoré sa tu budú ukazovať sú už na svete. Zaujímavosť predstavila spoločnosť LapLok.

V USA ukradnú notebook v priemere každých 53 sekúnd. Často zmizne na letisku, v kaviarni, keď si od neho na chvíľu odskočíte. Prídete späť a namiesto notebooku je už len prázdne miesto. Áno spoločnosť Kensigton niekoľko desaťročí vyrába svoj zámok spojený s oceľovým lanom, ale to je minulosť.

LapLok je niečo ako stolárska svorka. Pomocou nej pevne pripevníte notebook k doske stola, rovnako zabezpečíte aj svoju tašku (s príslušenstvom BagLok) alebo tablet. Otváranie svorky je pomocou číselného kódu. Výhoda je, že v zloženom stave má svorka veľkosť ako smartfón a ľahko sa prenáša. Súčasťou svorky je navyše siréna, ktorá vytvorí zvuk s hlasitosťou 100 dB.

LapLok drží notebook prichytený na stoleZdroj: LapLok.com
LapLok drží notebook prichytený na stole

Pri inštalácii nalepíte rameno pomocou 3M nalepovacej fólie na spodnú časť notebooku. Necháte zaschnúť 24 hodín. Rameno je otáčacie a pri bežnej práci nijako neprekáža. Potom nasadíte svorku tak, že zapadne do ramena. Zaklapnete západku s číselným kódom a potlačíte zatváracie tlačidlo. Od tejto chvíle drží notebook na stole ako prikovaný, nedá sa ukradnúť ani veľkou silou.

LapLok drží notebook prichytený na stoleZdroj: LapLok.com
LapLok drží notebook prichytený na stole

Otvorenie sa realizuje zadaním číselného kódu. Firma LapLok to myslí vážne a ak si kúpite balík so 100 kusmi pre potreby celej firmy, dostanete 40 % zľavu.

LapLok stojí 79,95 USD, príslušenstvo na ochranu tašky, telefónu stojí každé 14,95 USD. Balíček všetkého je za 99,95 USD.

Video ukazuje, že LapLok odolá skutočne veľkej sile

Zdroje: vlastné, CES, LapLock

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.