Ak hľadáte zaujímavý technologický darček pre vaše ratolesti, nie však drahý, tak toto zariadenie môže byť jedným z favoritov napr. aj na blížiace sa vianoce.

V redakcii občas testujeme aj zariadenia, ktoré nie sú drahé, no pritom celkom použiteľné. Zariadenie MANTA SPK405 spája v malom tele viacero funkcií, ako – Bluetooth reproduktor, FM rádio, hands-free a prehrávač hudobných médií. Už z tejto „nálože“ funkcií je poznať, že nepôjde o high-end zariadenie, ale o celkom slušnú čínsku hračku za sedem eur. Výkon reproduktora sú 3W (40 mm menič) a hrá pomerne hlasno. Celkovú vyváženosť hudobného podania nie je adekvátne vzhľadom na cenu riešiť. Na bežné počúvanie hudby pre deti, teenagerov alebo len tak v kancelárii je postačujúci.

manta-bluetooth-reproduktor-6

V spodnej časti zariadenia sa nachádza niekoľko vstupov. USB-A port a microSD slot, ktoré slúžia na pripojenie pamäťových médií s hudobnými súbormi (max. 32 GB). MiniUSB port slúži na nabíjanie, ale aj ako AUX pripojenie, ktoré rieši kombinovaný kábel z balenia. A posledný 3,5 mm audio vstup slúži na pripojenie slúchadiel. Nechýba ani prítomnosť mikrofónu pre hands-free volania, ktoré sú však na veľmi slabej úrovni. Človek na druhej strane počuje ozvenu, ako keby ste telefonovali z „hrnca“. Na telefonovanie toto zariadenie nie je vhodné. Výhodou je však prítomnosť FM rádia. Aby sa rádio stanice ľahšie hľadali, je potrebné pripojiť dodávaný kábel, ktorý slúži aj ako anténa.

manta-bluetooth-reproduktor-7

Okrem rôznych vstupov sú v spodnej časti zariadenia štyri tlačidlá ovládania a jedno tlačidlo napájania. Tlačidlo „Mode“ slúži na prepínanie funkcií – bluetooth, radio, aux a hands-free. Prehrávanie z pripojených pamäťových médií je prednostné a automatické. Zvyšné tri tlačidlá slúžia na prepínanie, pozastavenie hudby, a taktiež na ukončenie alebo prijatie hovoru. Tlačidlá prepínania hudby sú dvoj-polohové, kombinované s reguláciou hlasitosti.

Reproduktor má integrovanú batériu s kapacitou 300 mAh a hrať na plný výkon vydrží približne 1,5 hod., čo je pomerne krátky čas. Nabíjanie trvá približne hodinu a popri tom môžete prehrávať hudbu, čím sa ale doba nabíjania predlžuje. Rozmery zariadenia sú –  60 mm priemer valca a 60 mm výška valca s hmotnosťou 190 gramov. Materiálové spracovanie je kov, plast a v spodnej časti protišmyková guma.

manta-bluetooth-reproduktor-8

Vzhľad a vyhotovenie je priamo úmerné cene, sú tu viaceré nedostatky, ale nič závažné. Okrem rôznych zaujímavých funkcií, reproduktor ihneď po zapnutí bliká rôznymi farbami, čo je efektné, ale skracuje to životnosť batérie. Táto „funkcia“ sa vypnúť nedá. V balení nájdete reproduktor, kombinovaný prepájací kábel a návod na obsluhu.

Cena: 7,10 eur

Možnosť zakúpenia: www.agem.sk

 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE