Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW sa po minuloročnej premiére opäť stalo oficiálnym partnerom Filmového festivalu v Cannes. Prémiová automobilka z Bavorska dodá 76. ročníku slávneho festivalu a niektorým jeho oficiálnym partnerom viac ako 200 čisto elektrických vozidiel a nové modely BMW XM s plug-in hybridným pohonom. Toto stretnutie svetového filmového priemyslu na juhu Francúzska je tiež ideálnym miestom na predstavenie novej akčnej produkcie BMW Films a odhalenie nového inovatívneho vodného dopravného prostriedku THE ICON. Onedlho po svojej výstavnej premiére sa po prvýkrát za jazdy predstaví aj nové BMW i7 M70 xDrive*, ktoré je najvýkonnejším a najrýchlejším čisto elektrickým modelom v celom portfóliu značky.

„Sme radi, že môžeme pokračovať v našom oficiálnom partnerstve s Filmovým festivalom v Cannes,“ hovorí Jens Thiemer, senior viceprezident pre zákazníkov a značku BMW. „Festival sa snaží byť mladší, modernejší a digitálnejší, čo z tohto partnerstva robí ideálnu platformu pre naše luxusné produkty značky BMW. V Cannes oslávime premiéru novej produkcie BMW Films, najnovšieho dielu našej legendárnej filmovej série. Navyše s modelmi THE ICON a BMW i7 M70 xDrive prinášame aj presvedčivú kombináciu luxusu, inovácií a udržateľnosti.“

Iris Knoblochová, prezidentka festivalu v Cannes, dodáva: „V roku 2022 sa BMW pripojilo k festivalu v Cannes ako oficiálny automobilový partner a v súlade so svojou stratégiou udržateľnosti poskytlo festivalu flotilu 80 výnimočných 100% elektrických modelov. Sme hrdí a šťastní, že sa opäť môžeme spoľahnúť na podporu BMW, ktorého vzťah k umeniu je dlhodobý a ktoré bude opäť sprevádzať všetkých našich hostí na ich cestách.“

Veľkolepá novinka od BMW Films

V novej produkcii BMW Films pokračuje prémiová bavorská značka vo svojej tradícii zaujímavých filmov s aktuálnymi modelmi v hlavných úlohách. Už viac ako 20 rokov vytvárajú prestížni hollywoodski režiséri fascinujúci krátke filmy, v ktorých vystupujú poprední slávni herci a ich štvorkolesové hviezdy. Jedným z najznámejších príkladov je film Star, ktorý divákom sprostredkoval dramatickú jazdu BMW M5 so svojou filmovou premiérou. V ostatnom filme z produkcie BMW Films – The Escape – sa sedan BMW radu 5 stal hlavným bodom dych vyrážajúcej filmovej naháňačky. Aj na premiére novej produkcie BMW Films v Cannes sa fanúšikovia môžu opäť tešiť na rýchle jazdné zábery, veľkolepú akciu a hviezdne obsadenie.

Svetová premiéra v Port de Cannes: IKONA

Na návštevníkov filmového festivalu v Port de Cannes čaká premiéra iného druhu – prvýkrát sa tu predstaví THE ICON. Toto inovatívne plavidlo, ktoré vyvinula a postavila spoločnosť BMW v spolupráci s výrobcom lodí TYDE, zaisťuje bezemisnú mobilitu na vode a je ďalšou progresívnou interpretáciou luxusu.

THE ICON kombinuje dlhoročné skúsenosti značky BMW aj v oblasti elektrickej mobility s odbornými znalosťami spoločnosti TYDE, čo sa týka stavby lodí, a s pokrokovým dizajnom, ktorý vznikol v štúdiu Designworks, dcérskej spoločnosti BMW Group. Premiérové verejné odhalenie plavidla THE ICON na Filmovom festivale v Cannes opäť názorne ukazuje holistický prístup BMW k dosiahnutiu udržateľnej mobility budúcnosti.

Elektrifikovaný výkon a udržateľný luxus pre festivalových hostí

V dňoch 16.–27. mája 2023 sa do letoviska Cannes na Azúrovom pobreží zídu filmári, herci a milovníci kinematografie z celého sveta, aby videli najvýznamnejšie nové diela a boli svedkami odovzdávania Zlatej palmy. BMW bude počas tejto udalosti, ktorá sa koná v Palais des Festivals et des Congrès, zodpovedné za mobilitu na rôznych trasách. Všetky prítomné modely BMW budú mať elektrifikovaný pohon, čo im umožní „preplávať“ dopravnou premávkou v Cannes v takmer úplnej tichosti a s nulovými lokálne produkovanými emisiami. Výsledkom je skutočný udržateľný luxus pre hostí z celého sveta, účastníkov festivalu a VIP osoby.

Zloženie vozového parku

Zloženie vozového parku dodaného pre festival a pre niektorých jeho oficiálnych partnerov bude odrážať širokú škálu elektrifikovaných modelov BMW, ktoré sú teraz v luxusnom segmente k dispozícii. Na cestách v okolí slávneho bulváru Boulevard de la Croisette sa predstaví čisto elektrické BMW iX M60 xDrive*, rovnako ako BMW XM*, ktoré je vôbec prvým vysokovýkonným modelom BMW M GmbH s plug-in hybridným pohonom. Cestujúci sa tak budú môcť tešiť na exkluzívne zážitky z pôsobivej dynamiky, ktorú im poskytne pohonný systém M HYBRID, a na jedinečnú atmosféru luxusného salónika M Lounge v zadnej časti. Ďalšiu cestu k udržateľnej mobilite budúcnosti bude ukazovať BMW iX5 Hydrogen*, využívajúci na pohon technológiu palivových článkov.

Filmový festival poskytne priestor aj čisto elektrickému BMW i7 M70 xDrive, ktorý je najnovšou dokonalou ukážkou udržateľného luxusu. Nový výkonný model, ktorý poskytuje celkový výkon až 485 kW/660 koní a maximálny krútiaci moment 1100 Nm, je najvýkonnejším a najrýchlejším čisto elektrickým modelom v portfóliu BMW Group.

Exkluzívne premietanie nových filmov od BMW Films v zadnej časti BMW i7

Festivaloví hostia cestujúci v modeloch BMW i7 si budú môcť vychutnať novú produkciu BMW Films na širokouhlom displeji BMW Theatre Screen s uhlopriečkou 31,3 palca a umiestnenom v zadnej časti,.

BMW Theatre Screen sa rozprestiera takmer cez celú šírku interiéru od stropu až k operadlám predných sedadiel a prináša tak možnosť bezkonkurenčného vychutnania zábavných programov v zadnej časti BMW i7. Veľký panoramatický displej a zvukový systém Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound spoločne premení druhý rad sedadiel na exkluzívne súkromné kino na kolesách.

Značky: