Ponúknu procesor Snapdragon 865+.

Herné smartfóny predstavujú špecifický segment mobilných telefónov. Zatiaľ nie sú na trhu príliš rozšírené, avšak výrobcovia investujú do ich vývoja a výroby a dúfajú, že nájdu dosiaľ neobjavenú dieru na trhu. Do tohto segmentu najnovšie vstupuje aj Lenovo, ktoré 22. júla predstaví svoj herný smartfón Legion Pro. A v ten istý deň spoznáme aj tretiu generáciu smartfónu ASUS ROG Phone.

Oba telefóny budú určite súperiť o titul „prvého herného smartfónu s procesorom Snapdragon 865+„, ktorý bude základom ich hardvérovej výbavy. Je známe, že Lenovo Legion Pro dostane do výbavy aj 144 Hz displej, 90 W nabíjanie a 20 Mpx selfie kameru, ktorá sa bude vysúvať z bočnej hrany telefónu. Lenovo totiž predpokladá, že hráči budú používať herný smartfón väčšinu času v režime na šírku a budú streamovať svoje hranie.

Lenovo Legion Pro

Lenovo Legion Pro. Zdroj: JD.com

Očakáva sa, že herný smartfón od Lenova ponúkne 5000 mAh batériu a až 16 GB RAM a 512 GB úložisko v prípade Pro verzie. Na trh by mala prísť aj štandardná verzia s výbavou 6 GB RAM + 128 GB úložisko. Lenovo tiež tvrdí, že jeho herný telefón bude mať najvýkonnejšie stereo reproduktory, aké sa objavili v smartfónoch.

ASUS ROG Phone 3 dostane do výbavy Snapdragon 865+, až 12 GB RAM a až 512 GB úložisko. AMOLED displej bude mať uhlopriečku 6,59 palca a rozlíšenie Full HD+. Telefón tiež ponúkne 6000 mAh batériu a Android 10. Novinkou bude trojitý zadný fotoaparát so 64 Mpx hlavným senzorom.

ASUS ROG Phone 3

ASUS ROG Phone 3. Zdroj: evleaks

Zdroj: gsmarena, gsmarena

Prečítajte si aj:

Recenzia ASUS ROG Phone: Prvý skutočne herný smartfón

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit