Stále nie jasné, ktorý z výrobcov ako prvý predstaví smartfón s novým vlajkový čipsetom od Qualcommu.

Predchádzajúce správy dlho informovali o jasnom prvenstve spoločnosti Xiaomi, pokým Motorola v úzadí čaká na debut modelu Edge X30. Neskoršie správy už o možnom uvedení modelu od Xiaomi neboli až tak optimistické a posunuli ho nakoniec decembra. Jedným z možných termínov je až 28. december

Pokým zo strany spoločnosti Motorola sme termín uvedenia novej vlajkovej lode vedeli takmer od začiatku, pri Xiaomi to nevieme s istotou ešte ani teraz. To sa pritom objavila aj nová správa s ďalším možným termínom uvedenia, ktorá tvrdí, že sériu Xiaomi 12 spoznáme v rovnaký deň ako novinky od spoločnosti Motorola, avšak o pár hodín skôr.

Presnejšie povedané, nový dátumom uvedenia radu Xiaomi 12 by mal byť 9. december 2021 o 10:00. Aj keď tento termín do celého kolotoča únikov celkom dobre zapadá, samotnou spoločnosťou Xiaomi bol zakrátko vyvrátený. Tá tvrdí, že obrázok s dátumom uvedenia nemá čiarový kód, takže ho nemôžeme považovať za dôveryhodný (obrázok nižšie). V súvislosti s presným dátumom uvedenia radu Xiaomi 12 sa stále vynára veľa nejasností.

Okrem už známych parametrov Xiaomi Mi 12, by sme od noviniek tejto série mali očakávať aj celkom nové a výkonné fotoaparáty, v čom môže mať namočené prsty” spoločnosť Leica

Nechajme sa teda prekvapiť, či spoločnosti Motorola a Xiaomi nakoniec svoje vlajkové lode predstavia v rovnaký deň, alebo si Xiaomi vyberie iný dátum na uvedenie svojich vlajkový lodí pre rok 2022.

Zdroj: GizChina, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.