Bolt od dnes v Bratislave uvádza na trh dlhoočakávanú službu donášky jedla – Bolt Food. Tá ponúka dovoz jedál z viac než 50 reštaurácií, ale aj dovoz čerstvých potravín.

Bolt má na Slovensku státisíce zákazníkov a doručovanie jedla je už nejaký čas najvyžadovanejšou požiadavkou na ďalší produkt. Infraštruktúra a skúsenosti, ktoré sme si vybudovali v našom globálnom podnikaní v oblasti prepravy osôb, nám poskytujú dobrý základ na rozšírenie tejto služby aj v Bratislave,“ povedal Roman Sysel, regionálny manažér spoločnosti Bolt pre strednú Európu.

Bolt Food je produkt, ktorý umožňuje objednať si pripravené jedlo z veľkého spektra reštaurácií, s ktorými Bolt spolupracuje, ale rovnako dokáže priviesť aj potraviny z obchodu. Prioritou tejto služby, hlavne v dnešnej dobe, zostáva bezpečnosť zákazníkov aj partnerských vodičov. Odovzdávanie jedla alebo nákupu prebieha bezkontaktným spôsobom. Vodič donesie a nechá objednané jedlo na mieste určenom zákazníkom. K ich osobnému styku teda vôbec nemusí nedôjsť.

Ak si chcete objednať jedlo, je potrebné, aby ste do smartfónu stiahli na to určenú aplikáciu Bolt Food. Do aplikácie je potrebné zadať číslo mobiloného telefónu, ktoré sa overuje spätnou SMS, ďalej mailovú adresu, krstné meno a priezvisko. Aplikácia sa následne pýta na možnosť použitia vašej polohy a ak to umožníte, zistí, či V aplikácii následne uvidíte dostupné reštaurácie a ich ponuky. Pred potvrdením objednávky aplikácia zobrazí cenu a predpokladanú dodaciu lehotu. Môžete tiež sledovať svojho kuriéra počas celej doby doručovania. Aby mohla byť objednávka uhradená, musíte zadať do aplikácie údaje o svojej platobnej karte.

„Sme radi, že môžeme naše skúsenosti zúročiť v oblasti doručovania jedla, a že môžeme v porovnaní s našimi konkurentmi ponúknuť nižšiu cenu za doručenie. Aby možnosť vyskúšať si novú službu malo čo najviac zákazníkov, rozhodli sme pri príležitosti jej spustenia ponúknuť dovoz do troch kilometrov zdarma. Pre reštaurácie, ktoré sa zapoja do Bolt Food, spočíva pridaná hodnota v našej lojálnej zákazníckej základni. Tú tvoria ľudia, ktorí už našu značku poznajú a dôverujú jej,“ dodáva Sysel.

V súčasnosti je možné objednať si jedlo z reštaurácií, ako sú napríklad Burger King, Pizza Hut alebo Nordsee. Nové reštaurácie budú pravidelne pridávané. Čerstvé potraviny sú dodávané z obchodných reťazcov, ktorých ponuka sa bude taktiež rozširovať. Momentálne si ľudia môžu objednať z ponuky obchodov NÁKUPcheck a Malina.

„Našou prioritou bolo zabezpečiť pre zákazníkov kvalitnú donáškovú službu, preto sa tešíme, že sme nadviazali spoluprácu práve s Bolt Food. Vieme, že môžeme očakávať spoľahlivý servis so širokým pokrytím,“ uviedol Jakub Pala, regionálny manažér Burger King Slovensko.

Aktuálna mapa pokrytia Bratislavy službou Bolt Food

Aktuálna mapa pokrytia Bratislavy službou Bolt Food

My sme si chceli túto službu vyskúšať, ale zistili sme, že zatiaľ celá Bratislava pokrytá nie je. Sídlo našej redakcie na Račianskej ulici 153 zatiaľ v pokrytí nie je a preto sme si ani dnes obed nemohli objednať. Zadanie inej adresy umožní dodať jedlo, len to nie je praktické. Väčšina prevádzok pritom funguje od 10 hodiny, dovtedy si síce vybrať z ponuky môžete, ale nedá sa realizovať objednávka. Odhadovaná doba doručenia bola na Ružinovskú ulicu 20 až 25 minút od objednania.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.