Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prepravná aplikácia Bolt spúšťa v Bratislave od 18.3.2020 rozvoz potravinových balíčkov. Bolt sa týmto spôsobom snaží ponúknuť pomoc obyvateľom mesta, ktorí si nemôžu inak zaistiť základné potraviny. V pláne je spustenie obdobnej služby taktiež v ďalších slovenských mestách, v ktorých platforma ešte na konci minulého týždňa ponúkala prepravu osôb.

Nová kategória, ktorá je nazvaná Balíček potravín, umožní ľuďom objednať si základné potraviny, ktoré im budú doručené do niekoľkých minút. V cene balíčka je okrem ceny potravín zahrnuté tiež doručenie na danú adresu. V balíčku si ľudia objednajú základné trvanlivé balené alebo konzervované potraviny (chlieb, cestoviny, nakladanú zeleninu, tuniak, mlieko, instantné polievky, čaj alebo džús a ďalšie).

Pri spustení služby budú mať vodiči vo svojich vozoch niekoľko stoviek týchto balíčkov. V prípade, že bude o túto službu záujem, bude Bolt pripravený zvyšovať počty balíčkov tak, aby sa dostali k čo najviac ľuďom. Cena za objednaný balíček sa bude pohybovať od 15 do 20 eur, vrátane dopravy.

“V tejto neľahkej dobe by sme chceli pomôcť nielen obyvateľom hlavného mesta. Našu pomoc sme ponúkli tiež vláde. Kapacity vodičov môžu byť v budúcnosti využité napríklad k distribúcii liekov, dezinfekcie alebo rúšok,” približuje ďalšie možnosti pomoci Roman Sysel, regionálny manažér Boltu pre strednú Európu.