Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredná európska prepravná platforma Bolt, uzavrela investičné kolo, na ktorého konci získala 100 miliónov eur. Investícia bude využitá na ďalší rozvoj a rast všetkých produktov, ktoré Bolt aktuálne ponúka. Konkrétne pôjde o rozvoj prepravných služieb, riešení z oblasti mikromobility a doručovania jedla na európskych a afrických trhoch.

Investíciu viedla spoločnosť Naya Capital Management, ktorá bola založená v roku 2012, a za ktorou stojí Masroor Siddiqui, predtým podieľajúci sa na riadení fondu The Children´s Investment Fund. Celková výška investícií, ktoré Bolt doposiaľ získal, týmto krokom prekonala hranicu 300 mil. €.

Bolt v súčasnej dobe prevádzkuje svoju prepravnú platformu vo viac než 150 mestách v Európe a Afrike. Behom posledných mesiacov Bolt urýchlil expanziu služby Bolt Food a tá je teraz dostupná v 12 štátoch. Na niektorých trhoch tiež spustil službu Business Delivery, cieliacu na firmy, ktoré potrebujú spoľahlivého partnera pre doručovanie balíčkov. Bolt tiež predstavil novú kategóriu Protect, v ktorej jazdia len vozy vybavené plastovou zástenou, oddeľujúcou priestor pre vodiča a cestujúcich, a ktorá obmedzuje prúdenie vzduchu medzi prednou a zadnou radou sedadiel.

“Navzdory tomu, že kríza dočasne ovplyvnila to, ako sa pohybujeme po mestách, dlhodobé trendy ako napríklad klesajúci počet ľudí, ktorí chcú vlastniť auto alebo dôraz na ekologickosť prepravy, zostali bez zmeny. Sme radi, že nás podporujú investori, ktorí zdieľajú našu dlhodobú víziu, a ktorí rovnako ako my dbajú na to, aby sa peniaze investovali len do rozumných vecí. Ešte viac než doteraz som presvedčený, že náš prístup, ktorý stavia na efektívnosti a prispôsobení sa lokálnym podmienkam, je našou výhodou oproti konkurencii. Vďaka tomu budeme aj po tejto kríze schopní ponúknuť miliónom cestujúcim dostupnú prepravu v mestách pri súčasnom garantovaní najlepších zárobkov pre partnerských vodičov,” hovorí Markus Villig, riaditeľ a spoluzakladateľ aplikácie Bolt.

Masroor Siddiqui, managing partner a CIO v Naya Capital Management, k tomu dodáva: “Máme radosť, že môžeme do Boltu investovať práve v tejto fáze. Pod vedením Markusa sa z Boltu stal globálne jeden z najkonkurencieschopnejších a najinovatívnejších hráčov v oblasti mobility. Veríme, že Bolt napomáhá zmeniť to, ako ľudia využívajú dopravnú infraštruktúru v mestách. Tešíme sa, že pomôžeme ďalšiemu plneniu tejto vízie.”

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.