Trend ostatných mesiacov je jasne daný.

Slúchadlá Bose Ultra Open majú jedinečný dizajn, ktorý sa prichytí na ucho namiesto toho, aby ste si ich vkladali priamo do zvukovodu. Aj preto môže tento dizajn pripomínať slúchadlá Huawei FreeClip, ktoré sme mali možnosť testovať aj u nás v redakcii.

Nové slúchadlá od Bose majú inovatívnu konštrukciu, ktorá neobsahuje žiadne nadstavce do uší zo silikónu alebo pamäťovej peny, ale majú dizajn manžety, ktorá sa pripína na vonkajšie ucho. Ide teda o jedno z prvých riešení tohto druhu, čo však so sebou prináša nielen pohodlnejšie používanie počas celého dňa, ale umožňujú aj kontakt s okolím bez prítomnosti ANC. 

Ďalšou výhodou slúchadiel Ultra Open je ich dlhá výdrž na jedno nabitie, ktorá dosahuje až 7,5 hodiny. Pri použití režimu Immersive Audio sa výdrž batérie skráti na 4,5 hodiny. Pokiaľ však budete slúchadlá nosiť “iba tak” na uchu, tak ich výdrž v pohotovostnom režime je až 48 hodín, čo môže byť v prípade, že nepočúvate hudbu a slúchadlá počas dňa používate väčšinou iba na prijímanie telefonických hovorov. Nabíjacie puzdro dodá ďalších 19,5 hodiny.

Slúchadlá Bose Ultra Open sú dostupné v bielej a čiernej farbe na stránkach Bose za cenu 299 dolárov, čiže podobnú cenu v eurách očakávame aj na Slovensku. Cenu pre slovenský trh sa čoskoro dozvieme, pričom v predaji by mali byť dostupné od 19. februára. Hoci cena nie je vôbec nízka, tak je potrebné sa pripraviť na niektoré obmedzenia, ktoré tieto slúchadlá prinášajú. Nemajú totiž žiadne viacbodové pripojenie a ani bezdrôtové nabíjanie.

Bose Ultra Open: Nové slúchadlá, ktoré budete chcieť používať celý deňZdroj: BOSE
Bose Ultra Open

Slúchadlá však obsahujú technológie Qualcomm Snapdragon Sound Technology Suite, ktorá zahŕňa podporu pre aptX Adaptive s kompatibilnými zariadeniami spolu s kompatibilitou Bluetooth 5.3. K dispozícii je tiež Google Fast Pair na jednoduché pripojenie k telefónom s Androidom a technológia Bose SimpleSync na ich pripojenie k reproduktorom a zvukovým panelom Bose.

Pripomeňme si však aj ďalšie slúchadlá, ktoré môžu byť dobrou alternatívou k Bose Ultra Open. Spoločnosť Sony v roku 2022 uviedla na trh svoje LinkBuds, ktoré boli tvorené kruhmi s otvorenou konštrukciou, aby ste mohli počuť svoje okolie.

Bose Ultra Open: Nové slúchadlá, ktoré budete chcieť používať celý deňZdroj: BOSE
Bose Ultra Open

Zdroj: 9to5toys

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.