Doplnené 2. 8. 2018, 18:42: Hodnota spoločnosti Apple pokorila hranicu 1 bilióna.

Dôvody sú rôzne. Hlavným je však prekonanie očakávaní investorov.

V čase kedy sa Facebooku veľmi nedarí sa Applu naopak darí viac, než dosť. Vyzerá to tak, že Apple sa v najbližšej dobe stane prvou spoločnosťou v histórii s hodnotou viac ako jeden bilión, teda 1000 miliárd. Len pre porovnanie, v čase písania článku je to viac ako dvojnásobok hodnoty Facebooku.

Dôvodom tohto rastu sú skvelé výsledky za posledné mesiace. Predaj iPhonov spoločnosti vyniesol až o 31 dolárov viac na jedno zariadenie, než sa pôvodne očakávalo. Najpredávanejším iPhonov bol podľa očakávaní iPhone X. Dôležitým zdrojom príjmov Applu je v posledných rokoch nielen hardvér, ale aj služby ako iCloud, Apple Music či rozšírená starostlivosť Apple Care.

K prekonaniu jedného bilióna Apple potrebuje, aby jeho akcie na burze mali cenu aspoň 203 amerických dolárov. V čase písania článku ich hodnota bola už na úrovni 201,5 dolára za akciu. V priebehu dnešného dňa sa tak očakáva, že Apple by mohol túto magickú hranicu zlomiť a stať sa tak úplne prvou spoločnosťou s hodnotou viac ako jeden bilión (číslom 1 000 000 000 000) dolárov.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Facebook utrpel tvrdý pád. Jeho hodnota sa prepadla až o 123 miliárd dolárov behom pár hodín

Značky: