Jedná sa o najväčší jednodňový prepad v histórii spoločnosti.

Najväčšia sociálna sieť na svete včera zažila veľmi nepríjemný deň. Stačilo len pár hodín na to, aby stratila takmer 20% svojej hodnoty, čo je v celých číslach až 123 miliárd dolárov. Z toho dôvodu sa aj šéf Facebooku Mark Zuckerberg prepadol v rebríčku miliardárov zo štvrtého na ôsme miesto. Dôvodom pritom nie je žiaden ďalší škandál s únikom osobných údajov či ovplyvňovaním výsledkov volieb.

Facebook včera ohlásil svoje výsledky z ktorých vyplynulo to, že rast spoločnosti sa zastavil a zisky spoločnosti podľa investorov neboli teda dostatočné. Prirodzeným následkom sklamania investorov je následný pád akcií, ktoré sa v tomto prípade prepadli o rekordné hodnoty za veľmi krátky čas.

Dôvodov, prečo zisky Facebooku neboli dostatočné je viacero. V posledných mesiacoch musela totiž sociálna sieť masívne investovať do ochrany osobných údajov a do lepšieho narábania s používateľskými dátami. Tieto investície vznikli nečakane po prevalení škandálu so spoločnosťou Cambridge Analytica či ovplyvňovaním výsledkov volieb v Spojených štátoch.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Nemecký súd rozhodol: Facebookový účet je súčasťou dedičstva

Značky: