Hardvér však nie je všetko.

Spoločnosti OnePlus a OPPO už pomerne dlho zdieľajú spoločný vývoj, pričom ich spolupráca sa prehlbuje predovšetkým v oblasti softvéru. Už pri modeli OnePlus 10 Pro sme mohli vidieť identický hardvér práve s modelom OPPO Find X5 Pro, teda až na fotoaparáty.

Nová správa z portálu Notebookcheck teraz naznačuje, že pripravovaný OnePlus 11 Pro bude “prezlečeným” OPPO Find X6 Pro. Zdroj zároveň prináša aj technické parametre fotoaparátu druhého menovaného, čiže sa automaticky dozvedáme aj parametre fotoaparátu modelu OnePlus 11 Pro. Zaujímavou súčasťou úniku je aj správa, ktorá tvrdí, že Find X6 Pro bude mať lepší hardvér fotoaparátov ako Xiaomi 12S Ultra.

Pokiaľ to však zoberieme komplexne, tak vzhľadom na dátum uvedenia telefónov značiek OPPO a OnePlus, nie je až tak veľkým prekvapením, že vo vlajkovom segmente novinka prekoná iný, niekoľko mesiacov starý vlajkový model. 

Vlajková loď spoločnosti OPPO bude mať v roku 2023 vo svojej výbave 1-palcový hlavný fotoaparát, 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom IMX766 a údajne aj „vysokokvalitný periskopický fotoaparát so superzoomom„. 

Pokiaľ sa nám skutočne potvrdí táto zaujímavá informácia, a OPPO Find X6 Pro bude vydaný v “novom kabáte” aj pod značkou OnePlus, tak sa máme rozhodne na čo tešiť. Je tak zrejmé, že OnePlus 11 Pro bude tentokrát skutočne vybavený kompletným hardvérom, ktorý sa bude nachádzať aj v modeli OPPO X6 Pro.

Nie je však vylúčené, že obidve spoločnosti sa rozhodnú zopakovať scenár z tohto roka. Pre OnePlus by to znamenalo veľký posun vpred.

Zdroj: Notebookcheck

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.