Amazon zvažuje, že bude v Európe poskytovať pripojenie do internetu.

Amazon ponúka vo vybraných krajinách, v ktorých prevádzkuje svoje internetové obchody, službu Amazon Prime. Tá stojí napr. v Nemecku 49 eur ročne a okrem ďalších výhod umožňuje prístup k VOD službe (video-on-demand, video na požiadanie) Amazon Prime. V Amerike je podobná služba spoplatnená poplatkom 99 dolárov na rok.

Portál The Information tvrdí, že Amazon chce svoju prémiovú službu ešte vylepšiť. Spomína sa, že by mohol poskytovať pripojenie do internetu ako súčasť balíčka Prime. Konkrétne detaily zatiaľ nie sú známe a informáciu ani oficiálne nepotvrdil samotný Amazon.

Je však zrejmé, že ak Amazon začne poskytovať pripojenie do internetu, bude to iba v tých európskych krajinách, kde aktívne podniká. Slovensko zatiaľ medzi tieto krajiny nepatrí, často sa však spomína expanzia do Českej Republiky. Taktiež je veľmi pravdepodobné, že Amazon nebude budovať vlastnú infraštruktúru, ale bude spolupracovať s telekomunikačnými operátormi, ktorí internetové pripojenie ponúkajú.

A aký by mal tento krok zmysel? Z Amazonu by sa stala spoločnosť, ktorá by priamo konkurovala operátorom, ktorí bežne ponúkajú kombináciu digitálna TV a internetové pripojenie. Amazon by televíziu nahradil vlastnou streamovacou službou Prime Video a k internetu by pridal ešte množstvo ďalších benefitov z balíčka Prime. Pre verných zákazníkov obchodu by tak mohla vzniknúť lákavá a cenovo atraktívna ponuka.

Zdroj: The Information, Android Police

Prečítajte si aj:

Google, Microsoft, Facebook, Amazon a IBM vytvárajú AI konzorcium

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit