Galaxy S9 by mal byť predstavený asi v druhej polovici roka 2023.

Tablety na rozdiel od telefónov zvyčajne nedisponujú ochranou proti vniknutiu vody a túto funkciu sme nevideli ani tabletoch radu Galaxy S od Samsungu. Ako však informuje portál SamMobile.com, zmeniť by sa to mohlo s príchodom nového Galaxy Tab S9.

Ako uvádza, všetky tablety radu Galaxy S9 by mali mať stupeň krytia IP67, čo znamená, že ich bude možné ponoriť do sladkej vody do hĺbky jeden meter na dobu 30 minút.

Zatiaľ posledným „eskovým“ radom je Galaxy Tab S8, ktorý zahŕňa tri modely – základný 11-palcový Galaxy Tab S8, stredný model Galaxy Tab S8 Plus so 12,4 palcovou obrazovkou a skutočne obrovský Galaxy Tab S8 Ultra so 14,6-palcovým displejom.

Predstavené boli pred rokom, vo februári 2022. Predchádzajúce generácie prišli na trh v auguste 2019 (Galaxy Tab S6) a v auguste 2020 (Galaxy Tab S7). Aj z toho vyplýva, že čas príchodu Galaxy S9 sa určite blíži a asi sa ho dočkáme v druhej polovici roka 2023.

To, či skutočne bude vodeodolný, však ešte výrobca môže zmeniť. Pripomeňme, že pôvodne sa hovorilo napríklad o integrovaní pera S Pen do tela skladacieho telefónu Galaxy Z Fold5, ale Samsung od toho vraj nakoniec upustil.

Pochopiteľne, vodeodolné tablety nájdeme na trhu aj v súčasnosti. Samotný Samsung má model Galaxy Tab Active4 Pro, ktorý spĺňa štandardy IP68 aj MIL-STD-810H. Predstavený bol vlani v auguste.

Zdroj: SamMobile.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.