Nie je tomu ani mesiac, čo bol predstavený iPhone 7, respektíve 7 Plus a už sa začínajú objavovať špekulácie o jeho budúcoročnom nástupcovi. Keďže tohtoročný model opäť nezmenil dizajn a navyše budúci rok bude mať iPhone desiate výročie prvého predstavenia, viacerí analytici i laická verejnosť oprávnene očakávajú prevratné zmeny práve v roku 2017.

iphoneconceptimage_nowat

Budúci rok by mal údajne Apple predstaviť  kompletne prepracovaný smartfón so zaobleným displejom po oboch stranách, sklom na zadnej strane či bezdrôtovou technológiou nabíjania. Najnovšie dohady o iPhone 8 prináša analytik spoločnosti KGI Securities, Ming-Chi Kuo, ako jeden z najpresnejšie predikujúcich analytikov produktov Apple za posledné roky. Kuo tvrdí, že sa dočkáme celoskleneného modelu, ktorého predná a zadná časť bude spojená rámom z nerezovej ocele. Podporou týchto tvrdení môže byť fakt, že po tohtoročnom lesklom variante Jet Black sa už v predpredaji doslova len zaprášilo a je aj naďalej najlepšie sa predávajúcim modelom v porovnaní so svojimi súrodencami.

Dva konštrukčne rozdielne modely?

Keďže celosklenený obal pri súčasných technologických prekážkach nie je možný, bude nevyhnutné ho posilniť odolným kovovým rámom“, píše Ming-Chi Kuo. Riešením má byť práve odolná nerezová oceľ, ktorá je dôležitým konštrukčným materiálom napríklad aj pre jadrovú techniku. Nakoľko je však nerezová oceľ drahšia ako hliníková konštrukcia používaná v súčasnosti, je pravdepodobné, že ju uvidíme len u drahšieho prémiového modelu nového iPhonu. To by na druhej strane logicky znamenalo, že lacnejšia alternatíva nebude v celosklenenom ráme. Alebo si s touto výzvou inžinieri z Apple predsa len nejako poradia?

Zdroj: BusinessInsider

Autor: Ján Pápay

Viac o novom iPhone

VIDEO TOUCHIT: iPhone 7 Plus v našej redakcii. Porovnali sme ho s iPhone 6s Plus

Značky: