Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu, dostala tri významné ocenenia od Európskej obrazovej a zvukovej asociácie (EISA, European Imaging and Sound Association).

Fotoaparát EOS 5D Mark IV získal titul „Európska profesionálna digitálna zrkadlovka pre obdobie 2017-2018“ a EOS 77D titul „Európska digitálna zrkadlovka pre spotrebiteľov pre obdobie 2017-2018“. Ocenenie patrí aj objektívu EF 16-35mm F2.8L III USM, ktorý sa môže pýšiť titulom „Európsky profesionálny objektív pre digitálne zrkadlovky pre obdobie 2017-2018“.

Odbornú porotu asociácie EISA tvoria redaktori z viac ako 50 medzinárodne uznávaných časopisov, ktoré vychádzajú v dvoch desiatkach európskych krajinách, v Spojených štátoch amerických a v Austrálii. Ocenenie EISA Awards môžu získať iba produkty, ktoré v sebe spájajú najmodernejšie technológie, požadované funkcie a špičkový výkon.

„Canon má dlhodobo dobrú povesť spojenú s vysoko kvalitnými produktami, ktoré užívateľom ponúkajú podporu, spoľahlivosť a konzistenciu umožňujúcu odkrývať ich tvorivý potenciál pre rozprávanie najlepších životných príbehov,“ hovorí Lee Bonniface, Marketing Director, Consumer Imaging v spoločnosti Canon Europe. „Spätná väzba k našim produktom v podobe ocenenia typu EISA je pre nás zásadná, pretože sa neustále usilujeme o vývoj prelomových špičkových riešení, vďaka ktorým môžu fotografi z celého sveta objavovať, zaznamenávať a zdieľať svoje jedinečné príbehy práve prostredníctvom fotografickej tvorby.“

Ocenenie pre produkty značky Canon odôvodnila odborná porota EISA nasledujúcimi argumentami.

Európska profesionálna digitálna zrkadlovka pre obdobie 2017-2018

Digitálna zrkadlovka EOS 5D Mark IV je pracovným nástrojom mnohých profesionálnych fotografov z celého sveta. Pri porovnaní s predchádzajúcim modelom sa môže pochváliť výrazne lepšou obrazovou kvalitou fotografií, a to vďaka vyššiemu rozlíšeniu aj širšiemu dynamickému rozsahu. Pozornosť zaslúži určite aj citlivejšie automatické zaostrovanie. Vyspelejšia je tiež podpora natáčania filmov. Užívatelia môžu vytvárať videá v 4K rozlíšení a využívať pri tom aj rýchle automatické zaostrovanie v režime živého náhľadu. Canon EOS 5D Mark IV disponuje novým inovatívnym formátom RAW s dvojitými pixelmi, ktorý dovoľuje neskoršie jemné doladenie ostrosti aj rozmazania pozadia. Celkovo vzaté bude EOS 5D Mark IV špičkovým fotoaparátom aj po niekoľko nasledujúcich rokov.

Európska digitálna zrkadlovka pre spotrebiteľov pre obdobie 2017-2018

Canon EOS 77D ponúka užívateľom veľa kľúčových vlastností, ktoré sú typické pre poloprofesionálnu digitálnu zrkadlovku EOS 80D. Nový snímač CMOS s rozlíšením 24,2 megapixelov sa môže pochváliť lepším dynamickým rozsahom. Veľkou výhodou je aj systém automatického zaostrovania s duálnymi pixelmi CMOS, ktoré ponúka rýchle a plynulé zaostrenie v režime živého náhľadu aj počas natáčania filmov. V spojení s objektívmi s technológiou pohonu STM alebo Nano USM je zaostrovanie zároveň veľmi tiché. Špecialisti spoločnosti Canon výrazne vylepšili aj automatické zaostrovanie prostredníctvom hľadáčika – k dispozícii je 45 krížových bodov. Nový obrazový procesor DIGIC 7 má dostatok výkonu pre rýchle kontinuálne snímanie (6 snímok za sekundu), a rovnako aj pre natáčanie filmov v rozlíšení Full HD pri vysokej záznamovej rýchlosti (1080 / 60p).

Súčasťou modelu EOS 77D je aj horný LCD panel a volič rýchleho ovládania, ktoré umožňujú pohotové používanie fotoaparátu. Medzi ďalšie moderné vlastnosti a funkcie patrí otočný dotykový displej a Wi-Fi konektivita sprevádzaná Bluetooth rozhraním pre jednoduchú bezdrôtovú komunikáciu s prístrojom.

Európsky profesionálny objektív pre digitálne zrkadlovky pre obdobie 2017-2018

Na objektív EF 16-35mm F2.8L III USM sa dlho tešilo mnoho profesionálnych fotografov a výsledok jednoznačne predčil ich očakávania. A to aj vďaka vylepšenej konštrukcii a ostrej kresbe v celej ploche záberu aj pri plne otvorenej clone (f / 2,8). Svojou kvalitou na ohnisku 16 mm prekonáva Canon EF 16-35mm F2.8L III USM celý rad ultra širokouhlých objektívov s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Ocenený objektív vyniká aj nízkym skreslením
a antireflexnou povrchovou úpravou, ktorá veľmi efektívne eliminuje nežiaduce odlesky aj závoj. Canon EF 16-35mm F2.8L III USM je ideálny pre každodenné profesionálne použitie a ponúka obrazovú kvalitu, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších užívateľov.

Značky: