Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre rok 2023 sú zastropované ceny domén. Cena novej registrácie a predĺženie registračného obdobia sa  v roku 2023 nezmení.

„Aj keď náklady neprimerane stúpajú, rozhodli sme sa pre rok 2023 ponechať ceny nových registrácií a predĺžení registračného obdobia na úrovni roku 2022.

Správcovia v iných krajinách ceny dvíhajú, SK-NIC však vnímajú, že najmä slovenskí podnikatelia teraz rovnako ako samotná firma zažívajú masívne zvyšovanie cien a nákladov. Po konštruktívnej diskusii s niektorými registrátormi a ďalšími partnermi sa v SK-NIC rozhodli, že cenu preto pre rok 2023 zastropujú, a teda aj napriek logickému vývoju nechajú nezmenenú.

V spoločnosti SK-NIC, a.s. sme dlhodobo presvedčení, že rastu a rozvoju nášho virtuálneho Slovenska treba neustále pomáhať a preto rastúce náklady v budúcom roku pokryjeme iným spôsobom. Veríme, že k našej iniciatíve sa pridajú aj registrátori a nebudú zvyšovať ceny služieb, ktoré sa týkajú registrácie najkrajšej doménovej koncovky .sk“, povedal Peter Bíro, generálny riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s.

Spoločnosť SK-NIC spustila 1. júla 2021 „benefitný systém“ pre podporu rozvoja zóny, v ktorom je možné pri splnení podmienok zo strany registrátorov, teda najmä ich aktívnej komunikácii a podpory domény .sk získať zľavu, ktorá znižuje cenu registrácie na iba 6,- EUR za 1 rok.

Spoločnosť SK-NIC, a.s. zároveň pravidelne prináša výhodné  akcie registrácií .sk domén, pri ktorých je zľava až 50 % z oficiálneho cenníka. Pevne veríme, že v nich bude možné pokračovať aj v roku 2023.

Fond SK-NIC rozdelil od spustenia nového mechanizmu v oblasti podpory digitálnej ekonomiky a projektov virtuálneho Slovenska už viac ako 850.000,- EUR, a to na projekty, ktoré už dnes pomáhajú rôznym skupinám byť schopnejší, šikovnejší, vzdelanejší, či prístupnejší prostredníctvom internetu.

Jednotlivé projekty sú pravidelne prezentované aj na portáli virtualno.sk.

Akadémia virtuálneho Slovenska zase od roku 2019 vzdeláva nielen učiteľov, rodičov či mládež, ale napr. aj policajných kadetov či marginalizované skupiny. Najnovšia séria s názvom „Úspešne a bezpečne“, ktorá už beží v médiách, je venovaná kybernetickej bezpečnosti. Formou krátkych videí vysvetľuje ako sa zabezpečiť vo virtuálnom priestore, ako si vytvoriť heslá, či správne zálohovať.

Virtuálne Slovensko výrazne pomohlo všetkým pri prežití pandemickej krízy a je zrejmé, že pomôže aj pri tých ďalších. Tak nech sa mu darí!

Značky: