S hrúbkou iba 8,98 mm.

Acer na výstave CES 2018 v Las Vegas predstavil vynovenú verziu svojho notebooku Swift 7. Ten sa na výstave IFA 2016 pýšil titulom „najtenší notebook na svete a Acer tento titul opäť obhájil. Jeho novinka má hrúbku iba 8,98 mm, čo je o 1 mm menej ako pred vyše rokom. Zväčšila sa aj uhlopriečka displeja z 13,3 palcov na 14 palcov. Hmotnosť je 1,15 kg.

Acer Swift 7 s modelovým označením SF714-51 má Full HD obrazovku s podporou dotykového ovládania. Práve dotykové ovládanie je jedným z vylepšení. Ďalšou novinkou je zabudovaný 4G LTE modem, notebook teda obsahuje slot na nano SIM kartu. Slot na microSD kartu vo výbave nenájdete, dvojica USB-C portov a 3,5 mm jack však nechýba.

Nový Swift 7 poháňa procesor Intel Core i7-7Y57. Tento rad procesorov bol v minulosti známy pod označením Intel Core-m. Výbavu dopĺňa 8 GB RAM a 512 GB SSD disk. Klávesnica je podsvietená, nechýba snímač odtlačkov prstov. Touchpad nemá fyzické tlačidlá, funkciu pravého tlačidla myši môžete aktivovať dotykom dvoch prstov. K dispozícii sú aj ďalšie dotykové gestá, priloženie troch prstov otvorí panel s vyhľadávaním. Udávaná výdrž na jedno nabitie je 10 hodín.

Novinka sa dostane na trh v marci 2018 s cenou od 1699 dolárov. Ekvivalent v eurách zatiaľ nepoznáme.

Galéria Acer Swift 7 SF714-51

Prečítajte si aj:

CES 2018 naživo: 6 dôvodov, prečo by ste mali sledovať TOUCHIT.sk počas nasledujúcich dní (doplnené o Video)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit