Swift 1 stojí 349 eur, Swift 7 je o tisícku drahší.

Acer na výstave IFA oznámil nový produktový rad ultratenkých notebookov s označením Swift. Predstavené boli celkovo 4 modely – Swift 1, 3, 5 a 7.

Najzaujímavejším a najdrahším je Acer Swift 7. Jeho hrúbka je iba 9,98 mm, podľa výrobcu ide o najtenší notebook na svete. Hmotnosť je 1,1 kg a vo výbave nájdete Intel Core i5 7. generácie, 256 GB SSD disk a až 8 GB RAM. 13,3-palcový Full HD displej ochraňuje sklo Corning Gorilla Glass. Acer udáva výdrž na jedno nabitie na úrovni 9 hodín a tento notebook nám pripomenul nedávnu novinku spoločnosti HP, model Spectre 13. Jeho dizajn sa nám subjektívne páči o trochu viac, ale aj Acer si zaslúži pochvalu. Cena zariadenia je 1299 eur.

Acer Swift pokope - Swift 7, Swift 5, Swift 3 a Swift 1 (úplne vpravo)

Acer Swift pokope – Swift 7, Swift 5, Swift 3 a Swift 1 (úplne vpravo)

Acer Swift 5 nás zaujal cenou aj celkovým spracovaním. Má tenký rámik okolo displeja, vďaka čomu ponúka 14-palcový displej v tele 13,3-palcového notebooku. Hrúbka je 14,58 mm a hmotnosť iba 1,36 kg, takže ide o výborne prenosný notebook. Poteší aj konfigurácia – procesory Intel Core 7. generácie dopĺňa až 512 GB SSD disk a 8 GB RAM. Výdrž je 13 hodín. Pokiaľ si nepotrpíte na hrúbku, tento model bude pre mnohých atraktívnejšou voľbou z hľadiska pomeru cena/výkon ako Swift 7. Cena začína na 749 eur.

Acer Swift 3 má 14-palcový displej s rozlíšením HD alebo Full HD. Dizajn nepôsobí tak elegantne ako v prípade Swift 5 alebo Swift 7. Hrúbka 17,95 mm a hmotnosť 1,5 kg však potešia. Notebook ponúkne procesory Intel Core 6. a 7. generácie, až 512 GB SSD disk a až 8 GB RAM. Notebook má vo výbave aj snímač odtlačkov prstov. Cena začína na 499 eur.

Swift 7 je najtenší notebook na svete

Swift 7 je najtenší notebook na svete

Acer Swift 1 je určený študentom. S hrúbkou 17,9 mm a hmotnosťou 1,6 kg ide ešte stále o dobre prenosný notebook. Výbava je však základná – procesor Intel Pentium alebo Celeron, 4 GB RAM a až 128 GB úložisko. Displej má uhlopriečku 14 palcov a HD rozlíšenie.

Všetky novinky sa dostanú na trh v októbri a novembri tohto roka. V druhej polovici septembra budú oficiálne predstavené na slovenskom trhu, budeme o nich ešte informovať.

Acer na IFE predstavil notebooky Acer Swift

Acer na IFE predstavil notebooky Acer Swift

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Acer predstavil novinky tejto jesene

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit