Intel vypustil stovku miniatúrnych dronov v divadle v Las Vegas.

Technológie od Intelu sprevádzali polčasové vystúpenie speváčky Lady Gaga počas Superbowlu. Intel vtedy vytvoril svetelnú show pomocou svojich dronov Shooting Star. Na výstave CES v Las Vegas predstavil ich zmenšenú verziu s prívlastkom Mini.

Drony Shooting Star Mini sú menšie a dokážu bezpečne lietať aj v budovách. Zaujmú tiež tým, že k svojmu fungovaniu nepotrebujú GPS a aj napriek tomu sa dokážu navzájom nájsť v priestore. Vďaka tomu môže jednu flotilu 100 dronov diaľkovo ovládať jeden pilot. Intel to prezentoval počas prezentácie na výstave CES 2018 v Las Vegas. V budove divadla vypustil 100 dronov, čím vytvoril nový zápis do Guinessovej knihy rekordov.

Pokiaľ vás vlastnosti nového miniatúrneho drona zaujali a chceli by ste si ho kúpiť, sklameme vás. Intel aktuálne neplánuje Shooting Star Mini predávať koncovým používateľom. Uvidíme, či drony využije aj pre iný účel, ako sú svetelné show.

Stovka dronov počas prezentácie Intelu

Prečítajte si aj:

CES 2018: Olympijské hry v Pjongčangu budú vysielané aj vo virtuálnej realite (VIDEO)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit