Japonské Sony predstavilo hneď prvý deň najväčšieho veľtrhu spotrebnej elektroniky na svete 3 novinky, ktoré môžme zaradiť do strednej triedy. Vynikajú unikátnym dizajnom, špičkovými použitými materiálmi i pôsobivými fotoaparátmi. 

Xperia XA2 Ultra

Ide pravdepodobne o najatraktívnejšiu z trojice čerstvo predstavených noviniek. Vzhľadom na 6 palcový Full HD displej (1080 p) si nájde svojich fanúšikov prioritne u klientely, ktorej nevadia skutočne veľké telefóny.

Jej najväčšou pýchou je bezpochyby 23 Mpx zadný fotoaparát Sony Exmor RS, ktorému sekunduje dvojica predných kamier (jedna so širokouhlým objektívom s uhlopriečkou 120 mm a druhá so 16 Mpx snímačom a optickou stabilizáciou obrazu). Srdcom tohto modelu je procesor Snapdragon 630. Čo sa pamäte týka, nájdeme tu 4 GB RAM a 32GB, respektíve 64 GB interného úložiska, pričom nechýba podpora microSDXC. Náš odhad ceny je na úrovni 449 eur a dostupnosť na trhu na prelome februára/marca.

Xperia XA2 Ultra pobeží na Androide 8.0 Oreo a dostupná bude v 4 atraktívnych farebných prevedeniach (strieborná, zlatá, čierna, modrá). O viac ako jednodňovú výdrž sa postará batéria s kapacitou 3 850 mAh.

Xperia XA2

Veľmi podobné parametre nájdeme aj v modeli s názvom XA2. Takisto ide o smartfón poháňaný procesorom Snapdragon 630, takisto nechýba 23 Mpx hlavný fotoaparát a takisto pobeží na Androide 8.0 Oreo.

Xperia XA2 sa narozdiel od svojho väčšieho súrodenca zmestila do kompaktnejších rozmerov s „iba“ 5,2 palcovým Full HD displejom a má „iba“ jeden predný širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx. Snímač odtlačkov prstov pri XA2 aj XA2 Ultra je pre Sony netradične umiestnený v zadnej časti tela smartfónu. Náš odhad ceny je na úrovni 349 eur a dostupnosť na trhu na prelome februára/marca.

Xperia L2

Treťou novinkou je model L2, ktorý s 5,5 palcovým HD displejom predstavuje kompromisné riešenie pre ľudí, ktorým je 6 palcov veľa a 5,2 zas málo. V jej útrobách nájdeme 3 GB RAM, 32 GB internej pamäte (podpora microSDXC) či 3 300 mAh batériu. Zo začiatku pobeží na Androide vo verzii 7.1.1, no časom sa očakáva možnosť upgradu na Oreo.

Čo sa týka kamier, zadná má 13 Mpx a predná širokouhlá 8 Mpx rozlíšenie. Dostupná bude v čiernej, zlatej a ružovej farbe. Xperia L2 sa začne na vybraných trhoch predávať už koncom januára.

 

Značky: