Vive Pre má úplne novú prednú kameru a technológiu room-scale.

Virtuálna realita od HTC sa dostane do predaja v apríli. Dôvodom sú nové technológie a vynovený dizajn zariadenia, ktorý HTC prezentuje na výstave CES 2016. Vylepšený dizajn náhlavnej súpravy Vive bol prepracovaný tak, aby ponúkol väčšie pohodlie pre používateľa a zvýšil mieru virtuálneho zážitku. Helma je teraz kompaktnejšia a ponúka nový dizajn popruhu, ktorý zaisťuje väčšiu stabilitu a rovnováhu. Zdokonalený vizuálny systém s jasnejším displejom a vylepšeniami obrazu ponúkne ešte hlbší pocit z virtuálneho zážitku. Vymeniteľné penové vložky na vnútornej strane a tesnenie v oblasti nosa zabezpečia pohodlné a bezpečné používanie. Vive Pre je možné ľahko upraviť, aby perfektne sadla na každý typ tváre a bola kompatibilná s rôznymi druhmi okuliarov.

Hlavnou novinkou je však novo vyvinutá predná kamera, ktorá umožní používateľom robiť viac činností vo vnútri, ale aj mimo virtuálneho sveta. Nový systém umožní, aby ste si pohodlne sadli, napili sa alebo rozprávali sa bez nutnosti dať si helmu dole. HTC takisto vylepšilo ovládače pre Vive. Ponúkajú lepšiu ergonómiu, oblejšie hrany, väčšiu rovnováhu, nové textúrované tlačidlá a priľnavé podložky pre komfortnejší pocit v ruke. Nová dvojfázová spúšť umožňuje hladkú interakciu s predmetmi a hmatová odozva dodáva dôležitú spätnú väzbu o vašich interakciách s virtuálnym svetom. Ovládače sú vybavené integrovanými dobíjacími lítium-polymérovými batériami s microUSB portom pre nabíjanie. Na jedno nabitie poskytnú viac ako 4 hodiny prevádzky. Základňové stanice Vive boli tiež prepracované, aby boli viac kompaktné, tichšie a zabezpečili zlepšené sledovanie.

Vynovená helma a vylepšené ovládače

Vynovená helma a vylepšené ovládače

Komerčné spustenie Vive je naplánované na apríl 2016, vývojári budú mať od začiatku roka k dispozícii 7000 nových vývojárskych zariadení. Vybraní partneri prezentujú svoje aplikácie a hry pre VR priamo v Las Vegas.

HTC takisto predstavilo fitness systém UA HealthBox. Ten vznikol v spolupráci so spoločnosťou UA Record. Systém obsahuje fitness náramok, monitor tepovej frekvencie a inteligentnú váhu. Namerané dáta sa bezproblémovo prepájajú so sieťou UA Record, ktorá poskytuje informácie pre zlepšenie kondície a zdravia. Aplikácia UA Record  je k dispozícii na stiahnutie pre Android zariadenia v obchode Google Play, pre zariadenia iOS v obchode App Store. Samotné zariadenia sa dostanú do Európy v priebehu roka 2016.

HTC_UA_UA Band_res1

Náramok UA Band je navrhnutý pre každodenné a celodenné nosenie. Sleduje každodenné činnosti, cvičenie a spánok. Aktivity sa zaznamenávajú počas celého dňa a vy si tak môžete nastaviť denný cieľ, ale na náramku aj monitorovať svoj pokrok. Náramok je vyrobený ako jednoliaty bezšvový celok s displejom, ktorý je diskrétne skrytý pod vonkajšou vrstvou. Použitá technológia umožňuje, aby displej nebol viditeľný, keď sa nepoužíva. Náramok ponúka rozšírený režim cvičenia so zapnutým displejom počas tréningu a diódu LED, ktorá indikuje zóny srdcového tepu pri spárovaní s meračom tepovej frekvencie UA Heart Rate. Zariadenie je dodávané v čiernej farbe s červenou textúrou spodnej časti, ktorá odvádza vlhkosť.

UA Heart Rate je kompaktný merač tepovej frekvencie s inovatívnou technológiou upevnenia, aby počas tréningu neprekážal. Hrudný pás a odnímateľný senzor pomáhajú sledovať intenzitu a trénovať účinnejšie. UA Heart Rate poskytuje presný výpočet spálených kalórií a v kombinácii s aplikáciou UA Record umožňuje prispôsobiť zóny tepovej frekvencie.

UA Scale je váha s ikonickým kruhovým dizajnom a podporou Wi-Fi. Váha využíva sklenenú tabuľu s pokročilou technológiou vodivého náteru, ktorý umožňuje sledovať hmotnosť a podiel telesného tuku. Skrytý LED displej za sklom môže byť neviditeľný, keď sa práve nepoužíva. Váha podporuje až osem používateľov, po synchronizácii s aplikáciou UA Record zobrazí aj trendy vývoja hmotnosti. Váha UA Scale je dodávaná v čiernej farbe s červenou textúrou spodnej strany.

Zariadenia pre fitness systém UA HealthBox

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit