Doplnené 22. 12.: HTC pred dvoma týždňami oznámilo, že nestihne decembrový dátum vydania. HTC Vive sa preto začne predávať v apríli 2016. Dôvodom je „veľký technologický pokrok„, ktorý HTC a Valve dosiahlo v posledných týždňoch. CEO spoločnosti HTC, Cher Wang, prezradil, že bližšie detaily poskytne počas veľtrhu CES 2016.

Pôvodný článok 9. 12.: Výrobca to oznámil na svojom blogu.

Rok 2016 bude rokom virtuálnej reality. Začiatkom roka sa na Slovensku začne predávať lacnejšia a univerzálnejšia verzia okuliarov Samsung Gear VR. O toto zariadenie je počas našich akcií NAY touchIT live vždy najväčší záujem.

V prvej polovici roka sa má na trh dostať aj virtuálna realita pre PlayStation. O PlayStation VR sme už písali a uverejnili sme aj ukážky hier, ktoré si budete môcť zahrať. Chystajú sa takisto okuliare Oculus Rift pre počítače. Aj v tomto prípade sa spomína začiatok roka. Ide však o staršiu informáciu, takže nás neprekvapí, ak sa vydanie posunie.

Posledným veľkým produktom sú okuliare HTC Vive, ktoré vznikajú v spolupráci so spoločnosťou Valve. HTC prostredníctvom svojho blogu oznámilo, že zariadenie začne predávať v apríli budúceho roka. Výrobca chce na začiatku roka sprístupniť ďalších 7000 kusov vývojárom, aby zabezpečil dostatok kvalitných aplikácií. Výhodou je už spomínaná spolupráca so spoločnosťou Valve, ktorá prevádzkuje najväčší digitálny herný obchod STEAM.

Zdroj: HTC

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit