Tlačová konferencia HyperX vysielaná cez Periscope.tv, ukázala najnovšie trendy v oblasti komponentov a herného príslušenstva na tento rok.

Zúčastnili sme sa priameho vysielania a videli, čo nové má táto divízia Kingston Technology pripravené. Niektoré produkty, tak ako to na CESe býva, boli určené len na predstavenie. To znamená, že reálne si treba na ne počkať.

hyperx_tk1

Unikátna skrinka s pamäťami HyperX a SSD vo PCIe slote

hyperx_tk2

—a teraz v otvorenom stave. Stlačením tlačidla sa všetko motoricky otvorí. Takmer ako Transformer

Napríklad na herné slúchadlá HyperX CloudX, ktoré budú dostupné až v druhom kvartáli tohto roku. Vo vysielaní sa hovorilo o júni.

hyperx_tk5
Vychádzajú z modelu HyperX Cloud II. Nový prírastok do rodiny herných slúchadiel tento raz ocenia Xboxoví hráči, pretože sa k hernému ovládaču Xbox One Elite pripája cez 3,5 mm jack. Sprostredkujú priestorový zvuk a podľa zástupcov HyperX budú zamerané na kvalitu zvuku počas hrania. Podľa určenia by tak mali mať vysokú výkonovú rezervu. Poslúžia tak dobre pri taktických strieľačkách a akčných hrách. V mušliach budú ukryté 53 mm meniče a o pohodlie pri nosení sa bude starať penové obloženie mušlí a spojovací most obalený kožou. Mikrofón je oddeliteľný a bude sa dodávať so samostatným puzdrom.

hyperx_tk6

Otázka sa síce netýka slúchadiel, no bolo po tlačovke s priestorom na otázky a „voľným pohybom“ 🙂 organizátorov

Cena nie je ešte definitívne potvrdená, hovorí sa o cene 120 USD za štandardný model a o 150 USD za model s podporou priestorového zvuku Dolby.

Ďalšou špecialitou bol SSD disk HyperX Predator. Maximálna kapacita bude 480 GB. Má byť super rýchly aj vďaka konceptu M.2 faktoru priamo pripojeného na PCI Express zbernicu. Rýchlosti udávané výrobcom by mali dosahovať 1400 MB/s pri čítaní o 400 MB menej pri zápise. Sme zvedaví na cenu, keďže podľa slov zástupcov divízie HyperX, sú zákazníci citliví práve na ňu. Najviac sa spomedzi SSD diskov predávajú 240 GB verzie.

hyperx_tk4

Praktická ukážka rýchlosti testovanej zostavy

hyperx_tk7

Keby ste nemali na čom sedieť, tak tu je špeciálne kresielko za 399 USD

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.