To môžete vidieť len vo Vegas. Prilba na hlavu so slúchadlami, ktorá má pomôcť s rednúcimi vlasmi a plešinami.

Tieto problémy pozná veľká časť populácie a nie je jednoduché ich efektívne riešiť. Neustále sa objavujú nové produkty, či už rôzne kozmetické prípravky alebo zariadenia, ktoré vám „zaručene“ s týmto civilizačným problémom pomôžu. No je známe, že tak ako rýchlo prídu, tak rýchlo aj odídu. Keby pomáhali, asi by tak ľahko z trhu nezmizli.

K veci, na tohtoročnom CES-e nás zaujal stánok spoločnosti APIRA Science, ktorá prezentovala „revolučné“ zariadenie, ktoré efektívne rieši civilizačný problém – rednutie vlasov a plešatosť. Tým „zázračným“ zariadením je iGrow, ktorý vyzerá ako prilba s integrovanými slúchadlami. Čo je aj presný opis, pri liečení vlasov si môžete pustiť ukľudňujúcu hudbu z vášho telefónu – cez kábel.

iGrow používa svetelnú terapiu (technológiu) LLLT, ktorá eliminuje rednutie vlasov a podporuje ich rast. V neposlednom rade „pestuje“ silnejšie vlasy a plnší vzhľad. Zariadenie je oficiálne testované a certifikované. Testy zahŕňajú aj škodlivosť a nežiadúce účinky na ľudský organizmus, ktoré nie sú podľa výrobcu žiadne. Avšak, zváženie bezpečnosti je na každom záujemcovi o toto zariadenie.

Čo je LLLT terapia?

„Laserová terapia LLLT (Low Level Laser Therpy) je fotobiostimulačná liečebná metóda, pri ktorej sa na rany aplikuje červené a blízke infračervené svetlo pre urýchlenie hojenia tkanív, liečbu zápalov a zmiernenie akútnej chronickej bolesti. Laserová terapia sa používa aj pre zastavenie vypadávania vlasov a pre obnovu rastu vlasov. Vplyvom laserového svetla sa spomalí alebo zastaví proces zmenšovania a odumierania vlasových folikulov pri androgénovej alopécii (mužskom alebo ženskom vypadávaní vlasov) a vlasové folikuly sa začnú postupne regenerovať.“

Je teda relatívne možné, že toto zaujímavé zariadenie môže pri probléme rednutia vlasov pomáhať, ale ako to bude s jeho presadaním na trhu, to ukáže čas. Výhodou iGrow je, že ho môžete používať v pohodlí a súkromí doma, bez toho, aby ste museli navštíviť špecializovanú ambulanciu/kliniku.

Niekoľko klinicky preukázaných výsledkov zariadenia iGrow – 16 týždňov používania s nulovými vedľajšími účinkami.

  • 37% nárast vlasov u žien
  • 35% nárast vlasov u mužov

„Viac ako 80 miliónov ľudí na svete trpí geneticky podmieneným vypadávaním vlasov, avšak teraz prichádza iGrow, ktorý pomáha obnovovať vlasovú štruktúru – v súkromí domova. iGrow je dodávaný s plnou zárukou vrátenia peňazí (6 mesiacov) – ak s ním nebudete spokojný, resp. nedosiahnete požadované výsledky“. Povedal Jeff Braila, prezident oddelenia Medical Products – APIRA Science.

Zariadenie iGrow je dostupné na stránkach výrobcu > igrowlaser.com a v rôznych špecializovaných predajniach – Neiman Marcus, Nordstrom, Bed alebo Bath & Beyond. Cena zariadenia je 99 USD (94 eur), čo v zásade nie je až tak veľa, ako by sa dalo očakávať. V balení nájdete iGrow, diaľkový ovládač, AC adaptér, kábel – 3.5 mm jack konektor, návod, káblový ovládač a 30 dňovú dávku pomocného iGrow šampónu a kondicionéru. Nie, toto nie je „telešoping“.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko – Las Vegas

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE